2017-2018 Güz Dönemi Yatay Geçiş Başvurusu

İstinye Üniversitesine 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı Güz Dönemi için yatay geçiş başvuru takvimi aşağıdaki şekildedir.

Yatay Geçiş Başvuruları: 01.08.2017 – 15.08.2017
Değerlendirme: 16.08.2017 – 22.08.2017
Kazananların İlanı: 23.08.2017 Çarşamba
Kesin Kayıt: 24.08.2017 – 29.08.2017
Yedek Kayıt: 31.08.2017 Perşembe

Öğrenciler iki yöntem ile yatay geçiş başvurusunda bulunabilirler. Yatay geçiş başvuru formunu doldurup istenilen belgeler ile birlikte Öğrenci ve Kayıt İşleri Direktörlüğü’ne ulaştırmanız gerekmektedir. Başvuru Formu ve belgelerinizi yataygecis@istinye.edu.tr adresine gönderebilirsiniz.

Ücretler için tıklayınız
Kontenjanlar için tıklayınız

Önlisans ve Lisans programlarına Merkezi puan ile yatay geçiş başvurusunda bulunulabilir. İstinye Üniversitesi taban puanını sağlayan adaylar kontenjan dahilinde kabul edilir.

Kimler Başvurabilir;

• 2016-2017 ÖSYS ile bir yükseköğretim kurumuna yerleşmiş ve kaydı aktif olan öğrenciler,
  • İlk ve Acil Yardım Programı’na farklı programdan gelecek öğrencilerin ÖSYM kılavuzunda yer alan 233. Boy-Kilo koşulunu sağlamaları gerekmektedir. (Program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması sebebiyle kayıt tarihinde 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak)

Başvuru için Gerekli Belgeler;

• En geç 10 gün önce alınmış öğrenci belgesi,
  • Daha önce merkezi puanla yatay geçiş yapmadığına dair belge (EK-1 Belgesi),
  • Disiplin cezası almadığına dair yazı,
  • ÖSYM Yerleştirme Belgesi,
  • Lise Diploma fotokopisi,
  • Eğitime başlamış ise Transkript (Muafiyet için Kullanılacak),

Nasıl Başvuru Yapılabilir;

• Yatay geçiş formunu doldurup ıslak imzalı bir şekilde evraklar ile birlikte Öğrenci ve Kayıt İşleri Direktörlüğüne teslim edilmesi,
  • Yatay Geçiş Başvuru Formu istenilen evraklar ile birlikte Öğrenci ve Kayıt İşleri Direktörlüğü’ne teslim edilmeli veya yataygecis@istinye.edu.tr adresine mail atılması gerekmektedir. Eksik ve hatalı işlem yapanların başvurusu geçerli olmayacaktır.

Burs Durumu;

• Adayın 2016 yılındaki İstinye Üniversitesi Taban puanlarından hangi burslu programa puanı yetiyor ise o burstan faydalandırılır.

Kontenjan ve Ücret Bilgisi;

• Tüm programlarda Merkezi Puan ile yatay geçiş kontenjanı 18 kişidir. Ücretler için tıklayınız.

Taban Puanları;
Taban puanları için buraya tıklayınız.

Başvuru şartlarını sağlayan adaylar kontenjan dahilinde kabul edilir. Üç farklı başvuru şekli vardır.

Kurumlar Arası Yatay Geçiş: Farklı bir Yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrenciler başvurabilir.

• Başvuru Şartları;
    • Genel not ortalaması 100 üzerinden en az 60 veya 4 üzerinden en az 2,29 ortalamaya sahip olanlar,
    • Eşdeğer bir programda kayıtlı olmak.
    • En geç 10 gün önce alınmış öğrenci belgesi,
    • Transkript (Not Dökümü),
    • Onaylı Ders İçerikleri,
    • Disiplin cezası almadığına dair yazı,
    • ÖSYM yerleştirme belgesi,
    • Lise Diploma fotokopisi,

Yurt Dışı Yatay Geçiş: Yurt dışında bir Yükseköğretim kurumunda kayıtlı olan öğrenciler başvurabilir.

• Başvuru Şartları;
    • Genel not ortalaması 100 üzerinden en az 65 veya 4 üzerinden en az 2,50 ortalamaya sahip olmak,
    • Kayıtlı olduğu Üniversiteye kayıt yaptırdığı yıl OSYM sınavına girmiş ve en düşük puanı almış olması gerekmektedir,
    • Kayıtlı olduğu Üniversitenin YÖK tarafından tanınırlığı olması gerekmektedir.
    • En geç 10 gün önce alınmış öğrenci belgesi (Türkçe veya İngilizce),
    • Transkript (Not Dökümü) (Türkçe veya İngilizce),
    • Onaylı Ders İçerikleri (Türkçe veya İngilizce),
    • Disiplin cezası almadığına dair yazı (Türkçe veya İngilizce),
    • Pasaport Fotokopisi,
    • Lise Diploma fotokopisi.

Kurum içi Yatay Geçiş: İstinye Üniversitesi öğrenciler başvuruda bulunabilirler.

• Başvuru Şartları;
    • Farklı puan türünde bir programa başvuranların başvurduğu programın Türkiye genelindeki en düşük taban puanını sağlaması gerekmektedir.

Nasıl Başvuru yapılabilir;

• Yatay geçiş formunu doldurup ıslak imzalı bir şekilde evraklar ile birlikte Öğrenci Kayıt İşleri Direktörlüğü’ne teslim edilmesi gerekmektedir.
  • Yatay Geçiş Başvuru Formu istenilen evraklar ile birlikte Öğrenci ve Kayıt İşleri Direktörlüğü’ne teslim edilmeli veya yataygecis@istinye.edu.tradresine mail atılması gerekmektedir. Eksik ve hatalı işlem yapanların başvurusu geçerli olmayacaktır.

Burs Durumu;

Kontenjan Bilgisi;

• Yatay geçiş kontenjan sayıları için buraya tıklayınız.
  • Türkiye Geneli Taban Puanları; Kurum içi yatay geçiş yapacak olanlar için Türkiye genelindeki en düşük puanlar aşağıdaki şekildedir. Farklı puan türünden bir programa geçmek isteyen öğrencilerin geçeceği programın en düşük puanını sağlaması gerekir.

Meslek Yüksekokulu Program Puan Türü En Küçük Puan
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ameliyathane Hizmetleri YGS-2 167,14546
Sağlık Meslek Yüksekokulu Anestezi YGS-2 180,78805
Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu İlk ve Acil Yardım YGS-2 235,36319