İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi Eğitimcilere Tanıtıldı

Liv Hospital, Medical Park ve VM Medical Park Hastaneleri’nden oluşan MLPCare Grubu’nun kurduğu” İstinye Üniversitesi” ilk öğrencilerini bu yıl kabul edecek. İstanbul Topkapı’da inşa edilen sağlık kampüsünü adeta bir bilim üssüne çevirdiklerini söyleyen MLPCare Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Usta “İstinye Üniversitesi, 25 yıllık bilgi ve deneyimimizin bir ürünü. Sağlık sektöründe hem hizmet eden, hem de nitelikli insan gücü yetiştiren bir güç olmak istiyoruz” dedi.

EĞİTİMCİLERE TANITILDI

2016-2017 akademik yılında “Tıp Fakültesi”, “Sağlık Bilimleri Fakültesi” ve “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu” olarak kapılarını açacak olan İstinye Üniversitesi, tam burs ve yüzde 25 burslu olarak öğrenci kabul edecek. Üniversitenin “Tercihini Yap, Yaşatmayı Seç” adlı toplantıda konuşan MLPCare Grubu Yönetim Kurulu Başkanı ve İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Muharrem Usta : “Sağlık ve eğitim aslında birbirine çok yakın alanlar. Liv Hospital, Medical Park ve VM Medical Park Hastaneleri olarak sağlık sektöründe 25 yıllık bir deneyimimiz var. Bu deneyim bize ülkemiz sağlık sektörünün nitelikli insan kaynağına olan ihtiyacını gösterdi. İşte İstinye Üniversitesi’ni bu ihtiyacı karşılamak için kurduk. Ulusal ve uluslararası çapta tanınan akademisyen ve bilim insanlarını eğitim kadromuza kattık. İstanbul’un merkezi Topkapı’da dev bir sağlık kampüsü inşa ettik. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki, İstinye Üniversitesi tüm bu olanakları ile sadece geleceğin doktorlarını, hemşirelerini veya sağlık hizmetlerinde görev alacak diğer çalışanlarını değil, geleceğin bilim insanlarını ve akademisyenlerini de yetiştirecek.” dedi

“ARAŞTIRMA ÜNİVERSİTESİ OLACAĞIZ”

Toplantıda konuşan İstinye Üniversitesi Rektörü Melih Bulu ise bu yıl açılacak bölümler ve üniversite hakkında şu bilgileri verdi: Öğrencilerimize disiplinler arası bir eğitim sunacağız. Böylece öğrenciler herhangi bir bölüme girip oradan mezun olabileceği gibi, isterlerse başka bölüm ve alanlardan dersler alabilecek. İstinye Üniversitesi olarak sağlık alanında tam donanımlı bir araştırma hastanesi olarak eğitim vereceğiz. Bu yıl öğretime başlayacak tıp fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi ve sağlık hizmetleri meslek yüksekokuluyla önce sağlık alanında; yakın gelecekte ise diş hekimliği, eczacılık, fen-edebiyat, mühendislik, iktisadi ve idari bilimler ve mimarlık fakültelerinin de eğitim hayatına başlamasıyla diğer dallarda da ülkemizin önde gelen eğitim kurumları arasına gireceğiz.”

"BÜYÜK ARAŞTIRMA LABORATUVARLARI KURDUK"

Bilimsel araştırmalara çok önem verdiklerini değinen Rektör Bulu, “Büyük araştırma laboratuvarları kurduk. Bu laboratuvarlardan hem öğrencilerimiz hem de akademisyenlerimiz yararlanacak. Çünkü kadromuzda çok önemli bilimsel çalışmalar yapan yerli ve yabancı akademisyenler var. Biz bilimsel çalışmaların İstinye Üniversitesi laboratuvarlarında tamamlanmasını ve bu birikimin yeni nesillere ülkemiz sınırları içinde aktarılmasını istiyoruz” dedi.

TIP EĞİTİMİNE BAMBAŞKA BİR BAKIŞ AÇISI GETİRECEĞİZ

Tıp mesleğinin artık belirli sınırlar içinde kalmadığına dikkat çeken İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Oktar Asoğlu, “Sadece doktor değil, çok farklı alanlarda görev alacak tıp insanları yetiştireceğiz” dedi.

“Tıp mesleği değişiyor. Tıp ile mühendisliğin birleştiği yeni açılımlar geliyor. Tedavi protokolleri artık bu değişime uygun olarak yeniden düzenleniyor. Örneğin sağlık teknolojileri alanında kullanılan cihazların üretiminde makine mühendisleri ile birlikte tıp doktorları da çalışıyor. Biz bütün bu değişimlerin alt yapısını hazırlayarak geliyoruz. Buradan doktor olarak mezun olanlar araştırmada ve geliştirmede, sanayide ve daha pek çok alanda katkı sağlayabilecek nitelikte olacak. Bilim, insanlığın hizmetine döndüğü zaman anlam kazanır. Tıp fakültemiz de bunları yapmak üzere geliyor. “

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ HAKKINDA

İstinye Üniversitesi, "Liv Hospital”, “Medical Park " ve "VM Medical Park" olmak üzere üç ayrı hastane markasını tek çatı altında buluşturan MLPCare Grubu’nun 25 yıllık bilgi ve birikiminin devamı olarak, 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kurulmuştur.

Eğitim sistemini ve akademik kadrolarını toplumun günümüzdeki ve gelecekteki ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde planlayan İstinye Üniversitesi’nin amacı; toplumun sürdürülebilir gelişiminde sorumluluk ve görev alacak, öğrenme süreci ile kişisel gelişimini hayat boyu devam ettirebilen nesiller yetiştirmektir.

Bu amaçla 2016-2017 akademik yılında İstanbul Topkapı Yerleşkesi’nde; “Tıp Fakültesi”, “Sağlık Bilimleri Fakültesi” ve “Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu” altında 11 ayrı programa öğrenci kabul edecek olan İstinye Üniversitesi, sağlık alanında tam donanımlı bir araştırma hastanesi olarak eğitim verecektir.

Türkiye’de 27 hastanede iki bin doktor ve 14 bin çalışan ile sağlık sektöründe hizmet veren MLPCare Grubu’nun istihdam olanakları, İstinye Üniversitesi’nin en büyük ayrıcalıklarından biridir. Dolayısıyla öğrenciler, eğitimlerine devam ederken staj ve yarı zamanlı iş bulma, mezuniyet sonrasında ise Türkiye'nin en büyük özel sağlık grubunda çalışma olanağına sahip olacaktır.