Hakkımızda

İstinye Üniversitesi, "Liv Hospital”, “Medical Park " ve "VM Medical Park" olmak üzere üç ayrı hastane markasını tek çatı altında buluşturan MLPCare Grubu’nun 25 yıllık bilgi ve birikiminin devamı olarak, 21. Yüzyıl Anadolu Vakfı tarafından 2015 yılında kurulmuştur.

Kendisini fark yaratacak eğitim ve araştırmaya adamış başarılı akademik kadrosu ile İstinye Üniversitesi, öğrencilerine var olan bilgiyi aktararak kendi alanlarında güçlü bir donanım sağlarken, eğitim ve araştırma performansı ile yeni bilgi üretilmesine katkıda bulunarak Türkiye’nin ve dünyanın seçkin üniversiteleri arasında yer almayı hedeflemektedir.

Öğrenci odaklı eğitim anlayışını üniversitenin tüm süreçlerinde uygulayan İstinye Üniversitesi, bilim ve araştırma merkezi olma vizyonu doğrultusunda, öğretim üyelerinin araştırmaları ile bilimin sınırlarını genişletmeyi, bilimsel gelişmelerden edinilen bulguları toplumun refahı için uygulamaya geçirmeyi ve bununla birlikte topluma kaliteli ve erişilebilir sağlık hizmeti sunmayı amaçlamaktadır. Öğretim, araştırma ve toplum hizmetleri etkinliklerini evrensel standartlarda yürüterek, öğrencilerine geniş tabanlı bir bilgi yelpazesinin yanı sıra, teknoloji ve sanatı da kapsayan bir öğrenme ve ilerleme ortamı sunar.

Öğrencilerini liderlik yetenekleri ile donatılmış, bilimin gücüne güvenen, dünyadaki gelişmeleri yakından takip eden, eleştirel düşünebilen; insani ve etik değerlere sahip, kendini geliştirme ve yaratıcılığını kullanma alışkanlığı edinmiş bireyler olarak yetiştirir. Mezunlarını, MLPCare Grubu çatısı altında birleşen Liv Hospital, Medical Park ve VM Medical Park başta olmak üzere, İstinye Üniversitesi’nde edindikleri bu yetenekleri kullanabilecekleri çalışma ortamlarına yönlendirir.

İstinye Üniversitesi, geleceğin yetkin, yaratıcı ve ileri görüşlü bireylerini bünyesinde yetiştirerek toplumumuzun sosyal, kültürel, ekonomik, bilimsel ve teknolojik gelişiminde önemli bir rol oynamayı ve insanlığın ilerlemesine katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

Vizyon ve Misyon

Vizyonumuz

Üniversite olarak vizyonumuz, ulusal ve uluslararası düzeyde ürettiği akademik bilgiyi yurt içi ve dışından bilim insanlarının farklı bakış açıları ile kaynaştırarak paylaşmak ve toplumu daha aydınlık yarınlara taşımak için her zaman bilimin ışığında, akademik dünyada yol gösterici olarak ilerlemek.

Misyonumuz

Üniversite olarak misyonumuz, araştırma, planlama, eğitim ve öğretimde insani değerlerin temel dayanak noktası olarak öncelendiği; ülkemiz insanı başta olmak üzere, tüm insanlığa katkıda bulunma sorumluluğu taşıyan, gerçek anlamda üniversite ruhunu kavramış, düşüncelerini özgürce ifade edebilen, çağın gerekleri ile donanımlı, disiplinler arası ortak çalışma ruhu ile takım çalışması gerçekleştirilebilecek, öğrenmeyi öğrenmiş, bilgiyi analiz edebilme yeteneğine sahip, bilgiye değer veren ve insanlığın gerçek bilgiye ulaşma çabasına katkıda bulunabilecek, geleceğin toplumsal ve teknolojik gereksinimlerini algılamaya ve çözümlemeye duyarlı, toplumun değer yargılarına ve farklılıklarına saygılı, bilimsel etik değerlere uyan, üretken, nitelikli, aydın bireylerin yetişmesine katkıda bulunacak bir üniversite hizmeti yürütebilmektir.

Sağlık Kampüsü
Rektörlük

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü, Maltepe Mah., Edirne Çırpıcı Yolu, No.9 Zeytinburnu, İstanbul, 34010
Telefon: 0850 283 60 00 | +90 212 481 36 55