Mütevelli Heyeti Başkanı

İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Muharrem Usta

Sevgili öğrenciler;

İstinye Üniversitesi, Türkiye’nin en büyük sağlık markası olan MLPCare Grubu’nun eğitime değerli bir yatırımıdır. "Liv Hospital”, “Medical Park" ve "VM Medical Park" olmak üzere 3 ayrı hastane markasını tek çatı altında buluşturan MLPCare Grubu, 20 yılı aşkın bir sürede kazandığı bilgi ve birikimi, siz gençlerimizin eğitim hayatındaki gelişimi için kullanacaktır.

Sizlerin üstün nitelikli, teknolojiyi iyi kullanan, yurtiçi ve yurt dışında akademik başarılara imza atan, uluslararası standartlarda akademik eğitim anlayışıyla ülkemize önemli katkılar sunmanız adına tüm imkanlarımızı seferber edeceğiz.

Türkiye'nin dört bir yanında 27 hastane ve 14 bin çalışanıyla hizmet veren bir sağlık grubu olarak, sizlerin de desteğiyle sağlıklı nesiller yetiştirme hedefimize hep birlikte ulaşacağız. 14 bin kişilik ailemiz, siz değerli öğrencilerimizin de katılımıyla daha da büyüyerek dev bir aile olacaktır.

Ülkemizin gelişmesi ve kalkınması için eğitimin oynadığı rolün bilinciyle, kurucusu bulunduğumuz 21. Yüzyıl Vakfı'nın büyük emekleriyle kapılarını açan İstinye Üniversitesi’nin hedefi, geleceğin önemli tıp doktorlarını, mühendislerini, mimarlarını, sosyal bilimcilerini, sanatçılarını ve başarılı akademisyenlerini yetiştirerek bilime uluslararası düzeyde katkılar sağlamaktır.

Akademik dünyada yeni bir ışık olan İstinye Üniversitesi, bu yıl öğretime başlayacak tıp fakültesi, sağlık bilimleri fakültesi ve sağlık hizmetleri meslek yüksek okuluyla önce sağlık alanında; yakın gelecekte ise diş hekimliği, eczacılık, fen-edebiyat, mühendislik, iktisadi ve idari bilimler ve mimarlık fakültelerinin de eğitim hayatına başlamasıyla diğer dallarda da ülkemizin önde gelen eğitim kurumları arasına girecektir.

Üniversitemizin eğitim hayatına başlaması, öncelikle hızla gelişen sağlık sektörünün en büyük sıkıntısı olan kalifiye personel ihtiyacının kapatılmasında büyük rol oynayacak, daha sonra ise her meslekten binlerce gence kariyer olanakları sağlayacaktır.

Bizler de siz gençlerden aldığımız güçle, insanlığa faydalı olacak bir eser bırakmak amacıyla çıktığımız bu yolda ilerlemeyi sürdüreceğiz.

Eğitim ve öğretim yaşamınızın başarılı bir şekilde geçmesini diler, hepinize sevgi ve saygılarımı sunarım.

Muharrem Usta
Mütevelli Heyeti Başkanı

TOPKAPI KAMPÜSÜ

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü, Maltepe Mah., Edirne Çırpıcı Yolu, No.9 Zeytinburnu, İstanbul, 34010