Prof.Dr. Erdal Karaöz Rektör Yardımcısı
Prof.Dr. Erdal Karaöz

Üniversite eğitimini 1986 yılında Dicle Üniversitesinde tamamlayan Dr. Karaöz, 1994 yılında Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalında “Doktora” eğitimini tamamladı. 1996 yılında “Doçent” ve 2002 yılında “Prof.” sanlarını aldı. 2000 yılından günümüze “Kök Hücre, Doku Mühendisliği ve Gen Tedavileri” alanında çalışmalar yapan Dr. Karaöz, 2005 yılında ABD Boston’da Harvard Üniversitesinde “Embriyonik Kök Hücre ve Adacık Transplantasyonu” konusunda çalışmalarda bulundu. Yayımlanmış 4 adet kitabı, 7'si uluslar arası olmak üzere 10 kitap bölüm yazarlığı, 97’si uluslararası olmak üzere 153 yayımlanmış makalesi bulunan Dr. Karaöz 2007 yılında ülkemizde alanındaki ilk kurumsal Ar-Ge merkezi olan “Kocaeli Üniversitesi (KOU) Kök Hücre ve Gen Tedavileri Araştırma ve Uygulama Merkezi” (KÖGEM)’ni kurmuştur. Kocaeli Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde 2010 yılında “Kök Hücre Anabilim Dalı”nın kurucu Başkanı olarak görev almış ve ülkemizde “Kök Hücre” alanında ilk Lisansüstü Eğitimin başlatılmasını sağlamıştır. 1 Ekim 2014 tarihine kadar sürdürdüğü bu görevinden kendi isteğiyle emekli olarak Liv Hospital / İstanbul, Rejeneratif Tıp, Kök Hücre Üretim Merkezleri Sorumlusu olarak göreve başlamıştır. Bu görevinin yanı sıra halen İstinye Üniversitesi (İSÜ) Tıp Fakültesi Histoloji ve Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı, İSÜ Kök Hücre ve Doku Mühendisliği Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü ve İSÜ Rektör Yardımcılığı görevlerini sürdürmektedir. Dr. Karaöz, birçok uluslar arası bilimsel dergi için hakemlik görevlerinin yanı sıra bazılarının editörler kurulunda yer almaktadır. Frontiers in Cell and Developmental Biology, section Stem Cell Treatments dergisinde yardımcı editör olarak görev yapmaktadır. Günümüze kadar 47 defa çeşitli ulusal ve uluslar arası kuruluşlarca yapmış olduğu çalışmalar ödüle layık bulunmuştur.

Prof. Karaöz, 2013-2016 yılları arasında “Kök Hücre ve Hücresel Tedavi Derneği”nin kurucu yönetim kurulu başkanı olarak görev yapmıştır ve halen yönetim kurulu üyesi ve 2. Bşk. olarak görevine devam etmektedir.. Prof. Karaöz, esas olarak, çeşitli doku ve organlardan elde edilen Mezenkimal Kök Hücrelerin immunosüpresif, anti-inflamatuvar, anti-apoptotik, yeni damar oluşturma ve ince yapı özelliklerinin yanı sıra embriyonik ve uyarılmış pluripotent (İPSCs) kök hücrelerin diyabet tedavisinde beta hücre replasmanı uygulamaları üzerinde Ar-Ge çalışmaları yapmaktadır. Son yıllarda hücresiz tedavi (acellular therapy) konularına da odaklanan Dr. Karaöz günümüze kadar 61 ulusal ve uluslararası projede yürütücü, araştırmacı ve danışman olarak görev yapmıştır. Birçok ulusal ve uluslar arası kök hücre laboratuvarlarının kuruluş sürecinde danışmanlık yapmıştır. Günümüzde sorumlusu olduğu GMP Lab.da üretilen insanlara nakledilebilir hücreler ile çeşitli hastalıklara sahip insanların hücresel tedavi seçeneklerinden yararlanmalarını sağlamaktadır. Prof. Karaöz, Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış "Duchenn Musküler Distrofi", "Spinoserebellar Ataksi", "İskemik Hipoksik Ensefalopati", "Serebral Palsi", "Frederich Ataksi", "Retinis Pigmentosa", ve " Fasikulo-skapulo- humeral musküler distrofi " tedavisinde Göbek Bağı Matriksi Kaynaklı Mezenkimal Kök Hücrelerin Etkinliği", başlıklı projelerde görev alan Dr. Karaöz, evli ve genç bir kız babasıdır.

Prof.Dr. Erdal Karaöz CV

Çekmeköy Kampüsü