Prof.Dr. Füsun TERZİOĞLU Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı
Prof.Dr. Füsun TERZİOĞLU

1989 yılında Hacettepe Üniversitesinden birincilikle mezun olmuştur. İhsan Doğramacı Üstün Başarı Ödülü ve Öğrenci Bilim Teşvik Ödülü almıştır. Amatör Pilot lisansı, uluslararası yönetim ve liderlik sertifikası, paraşüt sertifikası sahibidir. 1995 yılında The British Council Araştırma Bursu ile İngiltere Liverpool Women's Hospital Reproductive Medicine Unit'de yardımcı üreme tekniklerinde danışmanlık hizmetlerine yönelik çalışmalar yapmıştır. 1999 yılında İsrail'in Rehovet kentinde Kaplan School of Nursing ve Jerusalem Hebrew Üniversitesi işbirliği ile düzenlenen “Management and Leadership in Nursing” konulu 22 farklı ülkeden yöneticilerin katıldığı bir eğitim bursu programı kazanarak Hemşirelikte Yönetim ve Liderlik sertifikası almıştır. Thematic Network liderlik çalışma grubunun aktif üyesidir. 2006 yılında Amerika’nın Ohio eyaletinde Kent State University College of Nursing'de research scholar olarak araştırmalar yapmıştır. 2007 yılında “Hemşirelikte Doktora Öğrencilerinde Liderlik Becerilerinin Geliştirilmesi” konulu projesi ile INDEN (International Network for Doctoral Education in Nursing) ve Sigma Theta Tau tarafından desteklenen ve dünyada her yıl sadece 3 kişiye verilen uluslararası araştırma bursu kazanarak University of Michigan Faculty of Nursing'de hemşirelik eğitiminde liderlik modeli oluşturmuştur. 1990-1997 yılları arasında Araştırma Görevlisi; 1998 yılından itibaren ise Öğretim üyesi olarak görev yapmıştır. 2009-2011 yılları arasında Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölüm Başkan Yardımcılığı, Erasmus Bölüm Koordinatörlüğü, Stratejik Planlama Grup Başkanlığı ve Hacettepe Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi (HUKSAM) Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini yürütmüştür. INDEN, Sigma Theta Tau gibi uluslararası hemşirelik organizasyonlarının ve ulusal hemşirelik derneklerinin üyesidir. Ulusal ve Uluslararası indeksli dergilerde yayımlanmış 90’in üzerinde bilimsel makalesi, 110’nun üzerinde bildirisi, 4 uluslararası, 8 ulusal kitap bölümü yazarlığı, 3 kitap editörlüğü, 300’ün üzerinde uluslararası dergilerde yayınlarına aldığı atıfı bulunmaktadır. Hacettepe Üniversitesi Hemşirelik Fakültesi'nin kurucu dekanlığını, Senato Üyeliği ve Yönetim Kurulu üyeliği yapmıştır. 2012-2016 yılları arasında Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü, Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Yönetim Kurulu Üyeliği, Hemşirelikte Araştırma ve Uygulama Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Lenf Ödem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcılığı, Destekleyici ve Tamamlayıcı Tedaviler Araştırma ve Uygulama Merkezi Danışma Kurulu Üyeliği, İleri Düzey Sağlık Teknolojileri Eğitim ve Araştırma Merkezi (STEM) Danışma Kurulu Üyeliği, Çocuk Sağlığı ve Gelişimi Uygulama ve Araştırma Merkezi Kurucu Üyeliği, Hacettepe Üniversitesi Hastaneleri Kalite Konseyi Danışma Kurulu Üyeliği ve Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği Anabilim Dalı Başkanlığı görevlerini yürütmüştür. 2016 yılı Ağustos ayından itibaren İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanlığı ve MLPCare Sağlık Grubu Hemşirelik Hizmetleri Direktörlüğü görevlerini yürütmektedir. Cinsellik, Üreme Sağlığı, Yönetim, Liderlik, İnsangücü Planlama, İşyükü Belirleme, Simülasyon Eğitimi, İnovasyon ve Girişimcilik konuları çalışma alanlarını oluşturmaktadır.

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü, Maltepe Mah., Edirne Çırpıcı Yolu, No.9 Zeytinburnu, İstanbul, 34010

Telefon: 0850 283 60 00
Eposta: info@istinye.edu.tr