Prof. Dr. Oktar Asoğlu Tıp Fakültesi Dekanı
Prof. Dr. Oktar Asoğlu

1990 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. 1996 senesinde İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Genel Cerrahisi Anabilim Dalında “Tıpta Uzmanlık” eğitimini tamamlamıştır. 2005 yılında Doçent unvanını, 2011 yılında ise Profesör unvanını almıştır. Nisan 2003 ve Nisan 2004 yılları arasında Minnesota’da Mayo Clinic’te ve New York’ta Memorial Sloan Kettering Cancer Center’da Genel Cerrahi Bölümlerinde çalışmalar yapmıştır. 13 kitap bölüm yazarlığı, 53 uluslararası yayını, 40’dan fazla uluslararası, 100’den fazla ulusal bildirisi ve davetli olarak konuşması bulunmaktadır. Yayınlarına 500 den fazla atıf almıştır. 2013 yılına kadar İstanbul Üniversitesi, İstanbul Tıp Fakültesi’nde sürdürdüğü görevinden ayrılarak Liv Hospital’da çalışmaya başlamıştır. Prof. Dr. Asoğlu’nun Türk Cerrahi Derneği, The Society of European Coloproctolgy, Ulusal Endoskopik-Laparoskopik Cerrahi Derneği, The International Association of Surgeons, Gastroenterologists and Oncologists gibi birçok ulusal ve uluslararası bilimsel kuruluşa üyeliği bulunmaktadır.

Dr. Asoğlu 2015 yılında sağlıkta dünyanın en prestijli akreditasyon kurumu olan Surgical Review Corparation’dan (SRC) “Kolorektal Cerrahi ve Robotik Cerrahi” alanlarında mükemmeliyet akreditasyonu almıştır.

İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü, Maltepe Mah., Edirne Çırpıcı Yolu, No.9 Zeytinburnu, İstanbul, 34010

Telefon: 0850 283 60 00
Eposta: info@istinye.edu.tr