Engelsiz Üniversite Ödülleri

İstinye Üniversitesi, YÖK tarafından düzenlenen Engelsiz Üniversite Bayrak Ödülleri kapsamında 3 kategoride toplam 6 bayrak ödülü almaya hak kazandı.

Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak), Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) olmak üzere 3 farklı kategoriye sahip olan 2021 Yılı Engelsiz Üniversite Ödülleri; ödül alan üniversitelerin rektörlerinin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık ve YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç’ın katılımıyla çevrim içi olarak gerçekleşti.

Mekânda Erişilebilirlik ödülleri kategorisinde 3 Turuncu Bayrak ödülünün sahibi olan İstinye Üniversitesi, aldığı 2 Yeşil Bayrak Ödülüyle Eğitimde Erişilebilirlik kategorisinde en iyi 14 üniversite arasında yer aldı. Sosyokültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik kategorisinde Mavi Bayrak Ödülünün de sahibi olan İstinye Üniversitesi; 111 başvuru arasından yapılan değerlendirmede ilk 6 arasında yer almayı başardı.

Engelsiz Üniversite Bayrakları Mekanda Erişilebilirlik, Eğitimde Erişilebilirlik ve Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik olarak 3 farklı kategoride verilmektedir. Bunlar:

1) Mekânda Erişilebilirlik (Turuncu Bayrak) Açık, yarı açık ve kapalı alanların engelli bireylere yönelik düzenlenmesine ilişkin kanun, tüzük, imar planları, yönetmelik hükümleri, ulusal ve uluslararası standartlar gözetilerek, fen, sağlık ve çevre şartlarına uygunluk açısından belli bir düzeyde gayret gösteren üniversitelerimize Turuncu Bayrak verilmektedir.

2) Eğitimde Erişilebilirlik (Yeşil Bayrak) Engelli öğrencilerin doğal eğitim haklarının nitelikli olarak gerçekleşmesi için, verilen eğitimlerin çeşitli aşamalarında belli bir düzeyde destekleyici bilgi, belge, ders araç ve gereçlerini sağlayan üniversitelerimizde yapılan çalışmaları desteklemek ve teşvik etmek üzere Yeşil Bayrak verilmektedir.

3) Sosyo-Kültürel Faaliyetlerde Erişilebilirlik (Mavi Bayrak) Engelli öğrencilerimizin sosyal ve kültürel faaliyetlerde erişimleri ve etkin katılımlarına yönelik alınmış olan tedbirleri ve hizmetleri desteklemek ve teşvik etmek üzere bu konuda belli bir düzeyde gayret eden üniversitelerimize Mavi Bayrak verilmektedir.