İstinye Üniversitesi

Kayıt İşlemleri

Üniversitemize 2023 YKS Ek Yerleştirme kayıtları, e-Devlet üzerinden 27-29 Eylül 2023 tarihleri arasında, İstinye Üniversitesi Vadi H Yerleşkesi’nde ise 27 Eylül-3 Ekim 2023 (YKS 2023 Ek Yerleştirme Sonuç Belgenizde) tarihleri arasında yapılacaktır.

*Liseden mezuniyet işlemi tamamlanmamış öğrenciler e-kayıt yapamayacak olup, kayıt gününde İstinye Üniversitesi Vadi H Yerleşkesi'nde kayıt olabileceklerdir.

1- e-Devlet Üzerinden Kayıtlar

  1. Adım: Öğrenim ücretinizi yatırınız ve mali onay alınız. (Tam burslu kazanan öğrenciler, ücret işlemlerinden sorumlu değildir ancak Türkçe Programlara kaydolacak öğrencilerin “İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı” okumak istemeleri durumunda Hazırlık sınıfı ücretini ödemeleri gerekir.
  2.  Adım: e-Devlet sistemine giriş yaparak kayıt işlemlerinizi gerçekleştiriniz.
  3. Adım: Kaydını tamamlayan adaylar, sistem üzerinden kayıtlarını tamamladıklarını gösteren barkodlu belge ile Üniversitemiz kampüslerine gelerek öğrenci kartlarını alabilir (kayıt tarihleri süresince İstinye Üniversitesi Vadi H Yerleşkesi'nden, daha sonra kimliğini alacak öğrenciler ise İstinye Üniversitesi Topkapı Sağlık Bilimleri Yerleşkesi ya da İstinye Üniversitesi Vadi H Yerleşkesi'nden kimlik kartlarını alabilirler).

2- Vadi H Yerleşkesi'nde Kayıtlar

  1.  Adım: Burs ve İndirimler masasından hak etmiş olabileceğiniz burs/indirim bilgilerinin öğrenilmesi,
  2. Adım: Öğrenci Muhasebesinden ödeme planı oluşturulması (Türkçe Programlara kaydolacak öğrencilerin “İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı” okumak istemeleri durumunda Hazırlık sınıfı ücretini ödemeleri gerekir),
  3. Adım: Ödeme işlemlerinin Banka Şubesinden KMH/Kredi Kartı/EFT/Havale/Sanal POS aracılığıyla gerçekleştirilmesi,
  4. Adım: Ödeme işlemleri tamamladıktan sonra Öğrenci Muhasebesinden mali onay alınması (Banka Şubesi KMH ve Sanal POS ile ödeme sürecini tamamlayan öğrencilerimizin mali onay almasına gerek yoktur),
  5. Adım: Kart teslimi masasından Öğrenci Kimlik Kartının teslim alınması,
  6. Adım: İngilizce programlara kaydolmuş öğrenciler ile Türkçe programlara kaydolup “İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı” okumak isteyen öğrencilerin Hazırlık Okulu masasını ziyaret etmesi,
  7.  Kayıt işlemleriniz tamamlanmıştır. Tebrik ederiz.

Kulüplerimiz ve Kariyer Merkezimiz için Öğrenci Merkezi masasını ziyaret edebilirsiniz.

Önemli Not: Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri programları ile Uçak Teknolojisi Programına kayıt yaptıracak adaylar e-Devlet üzerinden kayıt yapamayacaktır. Öğrencilerimizin, kayıt için gerekli raporlar ile birlikte İstinye Üniversitesi Vadi H Yerleşkesi’ne gelmesi gerekmektedir.

*Liseden mezuniyet işlemi tamamlanmamış öğrenciler e-kayıt yapamayacak olup, kayıt gününde İstinye Üniversitesi Vadi H Yerleşkesi'nde kayıt olabileceklerdir.

Kayıt Yerleri ve Tarihleri

e-Devlet Üzerinden Kayıtlar: 27-29 Eylül 202
Vadi H Yerleşkesi'nde Kayıt Tarihleri: 27 Eylül-3 Ekim 2023

 

Kayıt için Gerekli Evraklar

 

  • Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı (sadece “Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri” ile “Uçak Teknolojisi" programları için)
  • Uçuşa Elverişli Olduğuna Dair Sağlık Raporu (sadece “Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri” programı için)
  • Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb) (sadece “Uçak Teknolojisi" programı için).

 

3- Özel Kayıt Şartı Olan Programlar:

“Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri” ile “Uçak Teknolojisi” Programlarına kayıt yaptıracak adaylar e-Devlet üzerinden kayıt yapamayacaktır. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programına kayıt olacak öğrencilerimiz, sağlık raporlarını Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yetkili hastanelerden alması gerekmektedir. Bu programlara kayıt olacak adaylarımızın yukarıda belirtilen evraklara ile Vadi Kampüsü’ne şahsen gelmesi gerekmektedir.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2) Kadınlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).
4) Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından yetkilendirilmiş havacılık tıp merkezlerinde yapılan muayene sonucunda uçuşa elverişli olduğuna dair sağlık raporu almak.
5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

 


 


Uçak Teknolojisi eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.
2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).