İstinye Üniversitesi'nden Önemli Etkinlik

Yeni Akit Gazetesi
Yayın Türü
Yazılı

İstinye Üniversitesi Uluslararası Medya ve Toplum Sempozyumu 'Dijitalleşme ve Görsel Çalışmalar' başlığı ile çevrim içi olarak gerçekleşti. Yoğun katılımla gerçekleşen sergi ve çalıştaylarda konuyla ilgili özgün faaliyetler yürüten araştırmacılar ve görsel alanlarda dijital teknolojilerle yaratıcı üretimler yapan uygulamacılar en güncel çalışmalarını katılımcılarla paylaştı.

Medya çalışmalarında kuram ve uygulamayı birlikte ele alan disiplinler arası bir tartışma platformu oluşturmayı hedefleyen sempozyuma akademik araştırmacıların yanı sıra sanatçı, küratör, tasarımcı, sinema ile
kreatif süreçlerde uygulamalarına dair araştırma ve çalışma yapan uzmanların güncel faaliyetlerine, üretim süreçlerine, vaka incelemelerine, saha araştırmalarına ve deneyimlerine yer verildi. Dijitalleşme odağında görsel çalışmaların incelendiği oturumlarda sanat, tasarım, estetik, sosyoloji, felsefe, etnografi, antropoloji, kültür belgesel film, fotoğrafçılık, bilgi teknolojisi, eğitim, iletişim çalışmaları ile görsellik temelli araştırmaları kapsayan her tür medyada üretilen görsel metinlere dair araştırmalar değerlendirildi.

İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi hakkında detaylı bilgi almak için tıklayınız.