İstinye Üniversitesi

2018-2019 Bahar Yarıyılı-Çift Anadal ve Yandal Başvuru Sonuçları

2018-2019 Akademik Yılı Bahar Yarıyılı ÇAP/Yandal başvuruları sonuçlanmıştır.

ÇAP başvuru sonuçları için tıklayınız.

YANDAL başvuru sonuçları için tıklayınız.

 ÇAP-YANDAL Kayıt Tarihleri:      ÇAP kayıt hakkı kazanan öğrencilerimizin aşağıdaki tarihlerde ÖKİD’e gelerek Çap kayıt dilekçesi doldurup kaydını tamamlaması gerekmektedir.

 

ASİL KAZANANLAR                         1-4 Mart 2019 (Mesai gün ve saatleri içerisinde)

YEDEK KAZANANLAR                    5 Mart 2019 (Boş kalan kontenjanlar ÖKİD’ten öğrenilecektir)

  İSTENEN BELGELER VE ŞARTLAR:

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri, Uçak Teknolojisi ve İlk ve Acil Yardım Programlarına ÇAP kayıt hakkı kazanan öğrencilerin, aşağıda istenen evrak ve raporlar ile kayıta gelmeleri gerekmektedir.

 Ø  SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ (ön lisans) :

1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı,

2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak) belirtir rapor.

3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak). Belirtir rapor.

4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce yetkilendirilmiş sağlık kurumlarından sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.). Belirtir rapor.

5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak.

 Ø  UÇAK TEKNOLOJİSİ (ön lisans):

1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı,

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb). Belirtir rapor.

 Ø  İLK VE ACİL YARDIM (ön lisans):

1) Devlet hastanelerinden veya üniversite hastanelerinden, sürücü belgesi almaya engel olmayan bir beden yapısı ve ruh sağlığına sahip olduklarını belgeleyen rapor, (Öğrencinin boy ve kilosunun sağlık kurulu raporunda belirtilmesi gerekmektedir.),

2) Program gereği 2. sınıfta araç kullanmalarının zorunlu olması nedeniyle 1 Mart 2019 tarihi itibarıyla 17 yaşını tamamlamış olmaları; erkek öğrencilerde 1.65 m’den, kız öğrencilerde 1.60 m’den kısa olmamak, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 fazla veya 15 noksan kilo ağırlığında olmak; belirtir rapor.

3) Kurtarma ve taşıma işlerinde iki kişilik bir ekipte çalışırken sedyedeki bir hastayı ekip arkadaşı ile birlikte taşıyabilecek beden ve fizik yeterliliğine sahip olmaları gerekmektedir.