2021 - 2022 Yaz Okulu Açılması Kesinleşen Dersler

1. Genel Bilgiler ve Açılacak Dersler:
  • 28 Haziran – 5 Temmuz 2022 tarihleri arasında açılması kesinleşen derslere kayıt olabilirsiniz.
  • Daha önce kayıt olduğunuz ders yeterli kayıt olmadığı için liste dışında kaldı ise, bu ders OİS’ten silinecektir. 5 Temmuz tarihine kadar yazokulu@istinye.edu.tr adresine başka bir derse kaydınızın alınması için başvurabilirsiniz. Böyle bir değişiklik talep etmezseniz yatırdığınız ücret iadelerine Kurban Bayramı’ndan sonra başlanacaktır.
  • Yaz Okulu kurallarını içeren Usul ve Esaslar için tıklayınız.
  1. Akademik Takvim:
  1. Üniversitemizde Yaz Okulu 7 hafta ders, 1 hafta sınav/değerlendirme olarak uygulanacaktır. Haftalık ders saati yarı yıldaki ders saatinin iki katıdır.
  2. 2021-2022 Yaz Okulu takvimi aşağıdaki gibidir:

LİSANS-ÖNLİSANS PROGRAMLARI

13 Haziran 2022-24 Haziran 2022

Ders Talep/Kayıt

27 Haziran 2022 Pazartesi

Kesinleşen Derslerin İlanı

1 Temmuz 2022 Cuma

Dersten (withdrawal) için son gün*

4 Temmuz 2022 Pazartesi

Yaz Okulu Başlangıcı

11 Temmuz 2022 Pazartesi

Dersten çekilme (withdrawal) için son gün**

19 Ağustos 2022 Cuma

Derslerin son günü

22 Ağustos 2022- 25 Ağustos 2022

Final Sınavları

31 Ağustos 2022

Final Sınavı Not İlanı

* Açılmayan ders için ücret iadesi alınabilir / açık olan başka bir ders seçilebilir

** Ücret iadesi yapılmaz

1. Yaz Okuluna Kayıt:

İSÜ Öğrencileri İçin;

• Öğrencinin, yaz okulunda ders alabilmesi için Öğrenci Bilgi Sistemi (ois.istinye.edu.tr) almak istediği derslere, “Ders Seçme” sekmesinden kayıt yapabilirler. Ders ücreti AKTS üzerinden hesaplanır. Öğrenciler ödenmesi gereken toplam tutarı “Finans Bilgileri” üzerinden görebileceklerdir Ders kaydının tamamlanabilmesi için öncelikle öğretim ücretinin ödenmesi gerekmektedir (Mali koşullar aşağıdadır).

İSÜ Öğrencileri, İstinye Üniversitesi’nde açılmayan bir dersi başka üniversitelerden alabilir. Bunun için öğrencinin bağlı olduğu dekanlık/müdürlüklere ders almak istediği üniversitenin web sitesinden/onaylanmış ders içerikleri ile başvurması, onay/izin işlemlerini yapması gerekmektedir. Başka üniversitelerden alınan dersler İstinye Üniversitesi Muafiyet (Eşdeğerlilik) ve İntibak İşlemleri Yönergesi’ne göre değerlendirilir.

Diğer Üniversite Öğrencileri için;

1. Mali Koşullar
  • Yaz Okulu ücretlendirme AKTS üzerinden yapılır. 2021-2022 Yaz Okulu AKTS ücreti (KDV dahil) aşağıdaki gibidir:

ÖĞRENİM ÜCRETİ (1 AKTS)

Ücretli, %75, %50, %25 ÖSYM Burslu Öğrenciler

%100 ÖSYM

Burslu Öğrenciler

Uluslararası

Öğrenciler

650 TL

350 TL

750 TL

Önlisans

350 TL

180 TL

400 TL

• Öğrenciler ödemelerini kredi kartıyla Öğrenci Muhasebe Ofisi’ne ya da havale/EFT yöntemiyle aşağıdaki banka hesabına yapabilirler.

Açıklama bölümüne TC KİMLİK NUMARASI, AD SOYAD ve "YAZ OKULU ÖDEMESİ" ibarelerinin yazılması gerekmektedir.

Örnek:

Açıklama: TC 123456431234, AHMET YILDIRIM, Yaz Okulu Ödemesi
Alıcı Adı: İstinye Üniversitesi
IBAN TR140010300000000025480423
Şube: Fibabanka Merkez Şubesi

Anlaşmalı banka kredi kartları ile en fazla 2 taksit yapılabilir.

Aşağıdaki bankalardan sanal pos üzerinden kart bilgileri ile 2 taksit olarak ödeme yapılabilir.

•    Garanti
•    Yapı Kredi
•    Akbank
•    Halkbank
•    İş Bankası

• Yaz Okulu’nda kayıtlı asgari öğrenci sayısı sağlanmıyorsa, o ders açılmaz. Öğrencilerin yatırdığı ücret iade edilir.
  • Dersler başladıktan sonra dersten çekilen öğrencinin para iadesi yapılmaz.
  1. Dersler ve Uygulamalar
  • Yaz Okulu’nda eğitim hibrit olarak devam edecektir.
  • Uzaktan eğitim ile yapılacak dersler için Blackboard kullanım kılavuzlarına aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz.

Blackboard LMS Arayüzü Tanıma ve Kullanma

Öğrenci Ödev Modülü