2022-2023 Akademik Yılı - Güz yarıyılında Çift Anadal ve Yandala Kabul Alan Adaylar Hk.

Değerli Öğrencimiz,

Çift Anadal ve Yandal Başvuruları Sonuçlanmıştır.

Kabul alan asil öğrenciler, 21-22 Eylül 2022 tarihlerinde (mesai saatleri içerisinde), Topkapı Kampüsü Öğrenci Kayıt İşleri Birimi’ne gelerek kayıt işlemlerini tamamlayacaklardır.

Yedek statüde kazanan öğrenciler ise asillerden kontenjan kalması durumunda 23 Eylül 2022 tarihinde yedek sırasına göre yukarıda belirtildiği şekilde, Topkapı Kampüsü’ne gelerek kayıt yapabileceklerdir.

Türkçe Programda okuyup İngilizce ÇAP/Yandal Programına kabul edilen tüm öğrencilerin (Asil/Yedek) 15 Eylül 2022 tarihinde yapılacak olan İSTEP sınavına girip başarılı olmaları gerekir. Sınavda başarılı olamayan öğrenci kayıt hakkını kaybetmiş sayılır.

Aynı anda iki ÇAP/Yandal Programına kayıt olunamayacağından, mevcut (ÇAP/Yandal) kaydınızı sildirip yeni programa kayıt olabilirsiniz. Aksi takdirde yeni programa kayıt işleminiz gerçekleşmeyecektir.

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri Programına Çift Anadal kaydında, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yetkili hastanelerinden Mesleği Yapmaya Elverişli Olduğuna Dair Raporile Adli Sicil Kaydı Arşivibelgesi de gerekmektedir.

Uçak Teknolojisi Programına Çift Anadal Kaydında mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

• Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

• Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).