İstinye Üniversitesi

2022-2023 Bahar Yarıyılı Kurum İçi-Kurum Dışı Yatay Geçiş Başvuru Sonuçları Hk.

Değerli Aday Öğrencimiz;

Kurum İçi ve Kurum Dışından yatay geçiş başvurusu sonucunda kabul alan öğrencileri tebrik eder, şimdiden başarılar dileriz.

Asil Kayıtlarımız 15 – 16 Şubat 2023,

Yedek kayıt tarihlerimiz ise 17 Şubat 2023 tarihleri arasında olup kayıtlar, Topkapı Kampüsü Öğrenci İşleri Birimi’nden alınacaktır.

Kayda şahsen veya noter aracılığıyla vekil tayin ettiğiniz kişi tarafından aşağıdaki evraklar ile gelmeniz gerekmektedir. Kayıtta gerekli olan tüm belgelerin teslim edilmesi gerekmektedir.

Kayıt için Gerekli Belgeler

1. Öğrenci Belgesi (e-devlet çıktısı),
2. Transkript (hazırlık sınıfına kayıtlı adaylardan istenmemektedir) (e-devlet çıktısı),
3. Disiplin Belgesi,

4. ÖSYM/YKS sonuç ile yerleştirme sonuç belgesi /e devlet çıktısı),
5. 1 adet fotoğraf,

6. Lise diplomasının fotokopisi / e-devlet çıktısı,

7. Kurum dışından kayda gelecek adaylardan “Yatay Geçiş ile Kayıt Olmasına Engel Olmadığına Dair" yazı gerekmektedir.

**Diğer üniversitelere 2022-2023 bahar yarıyılında yatay geçiş ile kayıtlı olduğu tespit edilen adayların kaydı yapılamayacaktır.

 

Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri ile Uçak Teknolojisi Bölümlerine Kayıt Olacak Öğrencilerin Ek Kayıt Evrakları;

Aşağıdaki evrakların teslim edilme süresine kadar adayların kaydı, imzalayacakları taahhütle şartlı kayıt olarak alınacak olup; evrak tesliminde; sağlık raporu/mesleği icra etmeye uygunluk/adli sicil kaydı/adli sicil arşivi uygun olmayanların kaydı, iptal edilecektir. Belge açıklamalarında, aşağıdaki şekilde uygunluğu olanların kaydı ise şartlı kayıt statüsünden kesin kayda çevrilecektir.

SİVİL HAVACILIK KABİN HİZMETLERİ eğitimi mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

1) Adli sicil kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Bayanlar için 160 cm-180 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

3) Erkekler için 170-190 cm arası boya sahip olmak (ağırlığı, boy uzunluğunun santimetre olarak ifade edilen değerinin son iki rakamından en çok 5 kilogram fazla veya 15 kilogram noksan ağırlıkta olmak).

4) Sağlık durumu uçuşa elverişli olmak (Sivil Havacılık Genel Müdürlüğünce Yetkilendirilmiş Sağlık Kurumlarından) sağlık durumlarının uçuşa uygun olduğuna dair rapor almaları gerekmektedir.

5) Kabin memuru üniforması giyildiğinde vücudunun görünecek yerlerinde dövme, yara izi vb. bulunmamak. Heyet raporu almak (işitme kaybı/ eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

UÇAK TEKNOLOJİSİ mesleğini icra edebilmek için aranan nitelikler:

1) Havalimanı giriş kartı almasına engel oluşturacak herhangi bir Adli Sicil Kaydı veya Adli Sicil Arşiv Kaydı bulunmamak.

2) Mesleği ve/veya meslekte verilen görevi icra etmesine engel oluşturacak herhangi bir sağlık sorunu bulunmadığına dair tam teşekküllü bir hastaneden son 6 ay içinde almış olmak şartıyla heyet raporu almak (renk körlüğü, işitme kaybı/eksikliği, görme kaybı/eksikliği vb).

ÖDEME VE ÜCRETLER

Mali kayıt yaptırmak için birkaç seçeneğiniz bulunmaktadır:

  1. PEŞİN ÖDEME

Eğitim-öğretim ücretinin yarıyıl toplam bedelini aşağıdaki yollarla öderseniz %5 Peşin indiriminden yararlanabilirsiniz.

Havale/EFT

Aşağıda bilgileri yer alan Yapı Kredi Bankası hesabımıza havale / EFT yapabilirsiniz.

Yapı Kredi Haliç Ticari Şube (Şube Kodu: 977)

Hesap Adı: İstinye Üniversitesi

IBAN: TR60 0006 7010 0000 0048 5290 88 

DİKKAT! Açıklama olarak “Öğrenci Adı Soyadı / Bölüm / T.C. Kimlik No” bilgilerini yazmalısın. Örnek: ÖMER İSTİNYELİ / SOSYOLOJİ /12345678901

Kredi Kartı (Tek Çekim)

Anlaşmalı bankalarımıza ait mobil POS cihazları ile Topkapı Kampüsümüzde kredi kartı ile ödeme yapabilirsiniz. (Birden çok kart ile ödeme yapılabilir.) Anlaşmalı Bankalarımız:

Halkbank, Garanti Bankası, Qnb Finansbank, Yapı Kredi, Akbank, İş Bankası.

Sanal POS (Tek Çekim)

https://ois.istinye.edu.tr/fi/eodeme

(15.02.2023 tarihinden itibaren)

 

 
  1. TAKSİTLİ ÖDEME

Kredili

Mevduat

Hesabı

(KMH)

KMH, Yapı Kredi Bankasının başvuran kişiye tanımladığı taksitli bir kredi türüdür. Bu yolla, her ay taksit tutarını kendi banka hesabına yatırarak okul ödemesini gerçekleştirebilirsin. Banka, vadesinde yapılan ödemeler için herhangi bir faiz almaz. Gecikmeli ödemelerde bankanın belirlemiş olduğu gecikme faizi uygulanır.

KMH işlemi Yapı Kredi Bankası tarafından 1 peşin, 3 eşit taksitte yapılır. Taksit ödeme tarihleri, peşinatın ödendiği ayı takip eden ayların aynı günü olacak şekilde düzenlenecektir. 

(Örnek KMH taksit tablosu aşağıdaki gibidir.

Vade Tarihi

Taksit Sırası

15.02.2023

Peşinat

15.03.2023

1.Taksit

15.04.2023

2.Taksit

15.05.2023

3.Taksit

KMH için krediyi kullanacak kişi (anne, baba, arkadaş veya akraba vb.) kimliğiyle birlikte kayıt tarihlerinde Topkapı Kampüsümüzün içerisinde bulunan Yapı Kredi şubesine başvurabilir.

Topkapı Kampüsüne gelemeyecek olan öğrencilerimiz KMH ön kayıt için herhangi bir Yapı Kredi şubesine başvurabilir.

Yapı Kredi Bankası Şube Listesi:

https://www.yapikredi.com.tr/sinirsiz-bankacilik/atm/sube-ve-atm-arama

Kredi Kartı

Anlaşmalı bankalarımıza ait mobil POS cihazları ile Topkapı Kampüsümüzde kredi kartı ile taksitli ödeme yapabilirsin. (Birden çok kart ile ödeme yapılabilir.) Anlaşmalı Bankalarımız:

Halkbank, Garanti, Qnb Finansbank, Yapı ve Kredi, Akbank, İş Bankası. Not: Toplam taksit sayısı 4’ü geçemez.

Üniversitemizde Mail Order sistemi kullanılmamaktadır.

Sanal POS

https://ois.istinye.edu.tr/fi/eodeme adresinden kredi kartın ile 3D Secure güvenlik sistemini kullanarak kampüse gelmeden ya da bankaya gitmeden online taksitli ödeme yapabilirsin.

(15 Şubat 2023 tarihinden itibaren)