2022 DGS Ek Kontenjan Kayıtları

Üniversitemize DGS Ek Kontenjan kayıtları, e-Devlet üzerinden 19-20 Ekim 2022 tarihleri arasında, Topkapı Kampüsü’nde ise 19-24 Ekim 2022 tarihleri arasında yapılacaktır (hafta içi mesai saatleri içerisinde kayıt alınacaktır).

Kayıt tarihleri arasında yükseköğretim kurumlarından mezun olamadığı için kazandığı programa kayıt yaptıramayan ancak kayıt tarihinden sonra stajını tamamlama, bütünleme sınavı, tek ders sınavı vb. başararak mezuniyet hakkı elde eden ön lisans öğrencileri, bu durumlarını belgelemeleri kaydıyla 2022-2023 eğitim öğretim yılı bahar yarıyılı başlangıcına kadar, 2022 DGS Ek kontenjanda kayıt hakkı kazandıkları lisans programlarına kayıt yaptırabilir.

1- e-Devlet Üzerinden Kayıtlar

1. Adım: Öğrenim ücretinizi yatırınız ve mali onay alınız. (Tam burslu kazanan öğrenciler, ücret işlemlerinden sorumlu değildir ancak Türkçe Programlara kaydolacak öğrencilerin “İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı” okumak istemeleri durumunda Hazırlık sınıfı ücretini ödemeleri gerekir)
  2. Adım: e-Devlet sistemine giriş yaparak kayıt işlemlerinizi gerçekleştiriniz
  3. Adım: Kaydını tamamlayan adaylar, sistem üzerinden kayıtlarını tamamladıklarını gösteren barkodlu belge ile Üniversitemiz kampüslerine gelerek öğrenci kartlarını alabilir.

2- Topkapı Kampüsü'nde Kayıtlar

1. Adım: Öğrenci Kayıt İşleri belge kontrolünün yapılması
  2. Adım: Öğrenci Muhasebesinden ödeme planı oluşturulması ve mali işlemlerin gerçekleştirilmesi
  3. Adım: Mali işlemler tamamladıktan sonra Öğrenci Muhasebesinden onay alınması