Mindfulness Tekniği ile Sigara Bırakma Danışmanlığı

Sevgili öğrencilerimiz,

bildiğiniz üzere sigara kullanımı önemli sağlık sorunlarına açan bağımlılık türlerinden biridir. Sizleri, bu bağımlılıktan kurtulmanızı sağlayacak bir danışmanlık programına davet ediyoruz. Bu programda MINDFULNESS tekniği ile uzmanlar tarafından yönetilen bir danışmanlık hizmetinden yararlanacaksınız. Danışmanlık toplam 8 seanstan oluşan bir programda uygulanacaktır. Programa kaydolan öğrenciler karbonmonoksit ölçümü ve doktor kontrolünde nikotin bandı kullanımından faydalanabileceklerdir. Bu programda uygulanan tüm hizmetler ÜCRETSİZ olarak sağlanmaktadır.

MINDFULNESS (Bilinçli Farkındalık) Nedir?
Bireyin yaşadığı anı ve o anda etrafında gerçekleşenleri olduğu gibi fark etmesi anlamına gelmektedir. Sigarayı bırakmaya yardımcı olduğu bilimsel çalışmalarda kanıtlanmış bir uygulamadır. Bunun yanı sıra kişisel gelişim için de çeşitli faydaları bulunmaktadır. Bedeni ve zihni rahatlatarak stres ve kaygı ile başa çıkabilme, yaratıcılık ve üretkenliğe yardımcı olma, iletişim ve empati becerilerini artırma, duygusal zekayı geliştirme ve içsel motivasyon sağlama gibi pek çok konuda bireylere olumlu davranışlar kazandırmaktadır.

Daha fazla bilgi almak için bize ulaşın: Araştırma Görevlisi Selahattin Caner ( selahattin.caner@istinye.edu.tr )