İSÜIRCOS "Cumhuriyet'in 100'ü Gençler" Sosyal Sorumluluk Projeleri

Maltepe Mah, Zeytinburnu, İstanbul 34010
Vadi H Yerleşkesi

Değerli İstinyeliler,

İstinye Üniversitesi Uluslararası Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “Cumhuriyet’in 100’ü Gençler” projesi, İstinye Üniversitesi’nin Sürdürülebilirlik etki alanları içinde olan ‘Eğitim’, ‘Eşitlik’, ‘Çevre’ ve ‘Sağlık’ konularını kapsamaktadır.

İSÜ Uluslararası Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi ile İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin “Cumhuriyet’in 100’ü Gençler” projesi kapsamında düzenlediği aşağıda belirtilen projelere destek olmak için 26 Aralık 2023 Salı günü saat 10:00'da Vadi H Yerleşkesinde kurulacak stantlara davetlisiniz.

• -Benim Alanım Benim Sınırlarım
  • -İlköğretim Kütüphanesi: Çocuklar İçin Kitaplar
  • -Eğitimde Eşitlik: Bir Kitap Bir Başlangıç
  • -Dezavantajlı Bölgelere Hijyen Kiti Desteği
  • -Temiz Nefes Temiz Yarınlar

Öğrencilerin Proje Mesajları:

Benim Alanım Benim Sınırlarım / Sevgi Başar: Merhaba herkese, İstinye Üniversitesi Sürdürülebilirlik Merkezi liderliğinde “Cumhuriyetin 100’ü Gençler” ismini verdiğimiz oluşumumuzla Cumhuriyet’in 100. yılına yakışır bir sosyal sosyal sorumluluk projesine imza atmaya hazırlanıyoruz.
İletişim Fakültesi öğrencileri olarak yarının liderleri olarak gördüğümüz çocuklarımızın kendi alanlarını ve sınırlarını sağlıklı bir şekilde belirleyebilmeleri için önemli bir adım atıyoruz. "Benim Alanım Benim Sınırlarım" projesi ile Çocuklarda Mahremiyet Eğitimi konusunda farkındalık yaratmayı amaçlıyoruz.
Projemiz kapsamında, çocuklara özel oyun kartları, drama etkinlikleri, eğitici kitapçıklar ve renkli sticker çalışmaları gibi materyaller tasarlıyoruz. Bu etkileşimli ve eğlenceli içeriklerle çocuklarımıza mahremiyetin önemini aktarmaya yardımcı olarak onların güvenli bir çevrede sağlıklı bir şekilde büyüyebilmelerine katkıda bulunmayı hedefliyoruz.

İlköğretim Kütüphanesi: Çocuklar İçin Kitaplar / Ebubekir Keleş: Merhaba Cumhuriyet'in 100'ü gençler başlığı ile İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri olarak yardıma muhtaç okullar için kitap bağışı toplayarak kütüphaneler oluşturmak istiyoruz. Bu şekilde hem eğitim de dezavantajlı bölgelere yardımcı olacağız hem de sürdürülebilirlik anlamında raflarda çürümeye terk edilmiş kitapları gençlerin zihinlerinde yeşerteceğiz.

Bir Kitap Bir Başlangıç / İrem Doğan: İstinye Üniversitesi Sürdürebilirlik Merkezi çatısı altında 'Cumhuriyet'in 100'ü Gençler' başlığı ile İletişim Fakültesi öğrencileri olarak, eğitimde fırsat eşitliğine katkı sağlamak adına önemli bir adım atmaya hazırlanıyoruz. Eşit koşullara sahip olamayan gençlerin, üniversiteye hazırlık süreçlerine destek olmak amacıyla başlattığımız test ve çalışma kitabı toplama kampanyamızla eğitime katkı sağlıyoruz. Bir kitabın bile, eğitimdeki fırsat eşitsizliğini azaltmada ne kadar büyük bir etkisi olduğuna inanıyoruz. "Bir Kitap Bir Başlangıç" projesi adına yapılan her desteğin, eğitim olanaklarına eşitlik ve gençlerin geleceği adına önemli bir katkı sağlaması amacıyla harekete geçiriyoruz.

Dezavantajlı Bölgelere Hijyen Kiti Desteği / Besim Aksoy: İstinye Üniversitesi Sürdürülebilirlik Merkezi öncülüğünde “Cumhuriyetin 100’ü Gençler” başlığı ile İletişim Fakültesi öğrencileri olarak geleceğimiz olan çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde büyüyebilmeleri için önemli bir adım atmaya karar verdik. "Hijyen Her Çocuğun Hakkı" projesi ile dezavantajlı bölgelerdeki ilkokul çocuklarına hijyen kiti desteği sağlamayı amaçlıyoruz. Projemiz için çocuk maskesi, ıslak mendil, diş fırçası, diş macunu gibi temel hijyen ürünlerini içeren küçük hijyen kitleri hazırlayacağız. Ayrıca çocuklara yönelik hazırlanan eğitici bir hijyen el kitapçığı da bu kitapçıkların içinde yer alacak. Projemiz, çocuklara temel hijyen alışkanlıklarını kazandırmak ve onların sağlıklı bir çevrede büyümelerine katkıda bulunmak amacıyla hayata geçiriliyor. Unutmayın "Hijyen Her Çocuğun Hakkı!" Bizler de bu projemizle dezavantajlı bölgelerdeki çocuklarımıza daha sağlıklı ve temiz bir gelecek sunmak adına elimizden geleni yapmaya hazırız.

Temiz Nefes Temiz Yarınlar / İlker Batuhan Güler: Merhaba Cumhuriyet'in 100'ü gençler başlığı ile İstinye Üniversitesi İletişim Fakültesi öğrencileri olarak ortaokullar da yaygınlaşan elektronik sigaranın zararlarını ortaokullarda anlatacağız.  Çevre bilinci yüksek bireyler olarak sosyal sorumluluk projemizi duyurmaktayız.

İSÜIRCOS "Cumhuriyet'in 100'ü Gençler" Sosyal Sorumluluk Projeleri İSÜIRCOS "Cumhuriyet'in 100'ü Gençler" Sosyal Sorumluluk Projeleri

İSÜIRCOS "Cumhuriyet'in 100'ü Gençler" Sosyal Sorumluluk Projeleri