İstinye Üniversitesi

İç Mimarlık Öğrencilerinden 'Reprodüksiyon Sergisi'

İstinye Üniversitesi Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü öğrencileri H yerleşkesinde reprodüksiyon çalışmalarını sergiledi.

Dünyanın farklı yerlerinden iç mekânsal karakterlerin önemine göre seçilen yapılar, ‘Tasarım Stüdyosu III-IV‘ dersini alan öğrenciler tarafından analiz edilerek minyatür maketlere dönüştürüldü.

Dikkat çeken, mimari anlamda önemli olan projelerin yeniden yorumlandığı maket çalışmasında öğrencilerin çizim becerilerinin gelişmesi, yapının ve sürecin anlaşılması hedeflendi.

MİNYATÜR ‘NEST WE GROW’ DETAYLARIYLA DİKKAT ÇEKTİ

3-4 kişilik gruplar halinde çalışan öğrenciler mimari yapıları köpük, ahşap, plastik gibi materyalleri kullanarak yeniden inşa etti. 

Japonya’daki ‘Nest We Grow’ binasını çalışan İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü 2. Sınıf öğrencileri Elanur Aslan, Alara Haymana ve Ahsen Gümüş projenin bir hafta sürdüğünü önce çizimleri, sonra ölçü ve materyalleri tamamlayarak tasarımı tamamladıklarını söyledi.

 

‘The Retreat House’ adlı büyük bir tesisin maketini, ilk defa kullandıkları lazer kesim tekniği ile çalışan Emir Tarık Oral, Ahmet Melih Kılıç ve İlker Şener de projeyi bir haftada tamamladıklarını paylaştı. 

 

Reprodüksiyon çalışması ile mimari çizim, yorumlama ve anlama konusunda kendilerini geliştiren öğrenciler ekip çalışması ve iş birliği konusunda da deneyim kazanmış oldu.