İstinye Üniversitesi

Rektörümüzün Öğrencilerimize Duyurusu

Sevgili İstinye Üniversitesi öğrencileri,


Bildiğiniz gibi dünya koronavirus salgınına karşı büyük bir mücadele veriyor. Dünyanın önde gelen ülkelerinde büyük kayıplar yaşandı, diğer ülkeler kayıpları azaltmak için çalışıyor. Ülkemiz bu küresel salgında geçtiğimiz günlerde ilk vakalarla karşılaştı ve devletimiz tarafından süratle alınan önlemlerle salgının yayılması minimumda tutulması hedefleniyor. Bu noktada tüm bireylere büyük ödevler düşmekte. Bunların başında taşıyıcı olabileceğiniz ihtimalini düşünmeniz ve bulunduğunuz yerde sosyal izolasyon kurallarına uymanız geliyor. Bilindiği gibi virüs daha çok yaşlı bireyleri etkilese de gençler ve çocuklar taşıyıcı rolleriyle virüsün hızlı yayılmasına neden olabilmekte. Bu nedenle dışarı çıkmamamız, şehirler arası yolculuk yapmamanız, temel hijyen kurallarına uymanız, özellikle kalabalık yerlerden uzak durmanız hem sizin, hem yakın çevrenizin, hem de toplumun sağlığı için kritik önemdedir.
İstinye Üniversitesi olarak koronavirus salgını başladığından beri salgının seyrini takip ediyor, üniversitemizde gerekli tedbirleri alıyor, bunları sizlerle paylaşıyoruz. Önlemler kapsamında üniversitelerin kapatılmasının temel nedeni öğrencilerin evlerinde kalarak, eğitime evlerinden devam etmelerini sağlamaktır. Bu süreçte eğitimin devamını sağlamak için 23 Mart tarihinden itibaren uzaktan eğitim uygulamaya başlıyoruz. İstinye Üniversitesi akademik kadroları uzaktan eğitim için gerekli olan hazırlıkları sağlamış durumda. Sizlere ilerleyen günlerde gerekli bilgiler verilecek, uzaktan eğitimle ilgili yönlendirmeler yapılacak. Lütfen üniversitemizin duyurularını, paylaşımlarını takip edin. Sorularınız için hocalarınızla iletişim içinde olabilirsiniz.


Bilinçli #İstinyeli öğrencilerimizin yaşadığımız bu zor günlerde topluma örnek olacak davranışlar göstereceğine olan sonsuz inancımla hepinizi sevgiyle kucaklıyor, size ve ailelerinize sağlıklı günler diliyorum.


Prof. Dr. Erdal Karaöz
Rektör