Tıp Fakültesi Öğrencilerimiz Beyaz Önlüklerini Giydi

İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi 1. sınıf öğrencileri, 24 Kasım 2018 Cumartesi günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü’nde gerçekleşen törenle mesleğe ilk adım niteliği taşıyan beyaz önlüklerini giydi.

Tıp Fakültesine birinci sırada giren öğrenci Yavuz AYDEM‘in konuşmasıyla başlayan tören, Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Levhi AKIN’ın günün önemini anlatan konuşmasıyla devam etti. Öğrencilere çok güçlü bir altyapıya ve akademik kadroya sahip araştırmacı bir üniversitede tıp fakültesi okuyacaklarını hatırlatan Prof. Dr. Levhi AKIN, "Bu mesleği seçerek, yaşamınızı insanlara adamaya karar verdiniz. Beyaz önlüğün rengi, sizin vicdanınızın rengidir." sözleriyle konuşmasını tamamladı.

Törende konuşan İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sacit KARAMÜRSEL, beyaz önlüğün önemini ve tarihçesini anlattı. Tıp doktorlarının hayatları boyunca vicdanlarıyla baş başa olacağını ve beyaz önlükleri giyerek tüm etik kuralları kabul ettiklerini söyleyen Prof. Dr. Sacit KARAMÜRSEL, öğrencilere meslek yolculuklarında başarılar diledi.

Tüm fotoğraflar