İstinye Üniversitesi

'15 Temmuz: Türkiye'yi İşgal Girişimi' Paneli Gerçekleşti

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü için Rektörlük tarafından düzenlenen “15 Temmuz: Türkiye'yi İşgal Girişimi” adlı paneli Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş'in 15 Temmuz şehitlerini andığı konuşması ile başladı.

Rektör İbiş'in ardından Güvenlik ve Savunma Stratejileri Uygulama ve Araştırma Merkezi (GÜVSAM) Koordinatörü İsmail Hakkı Pekin karanlık geceye ilişkin bir konuşma gerçekleştirdi. 

Türk milletinin her zamanki feraseti ile milletçe 15 Temmuz 2016’da yaşanan hain işgal girişimine karşı koyduğunu hatırlatan Pekin, “Halkın demokrasiyi tanıması, Türkiye Cumhuriyeti’nin arkasında durmasını takdir etmemiz lazım. Türkiye’nin kolay kolay ele geçirilmesi parçalanması kolay değil ancak karanlık planlara karşı uyanık olmamız lazım” dedi. 

"EN BÜYÜK GÜCÜMÜZ MİLLİ BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZ"

Tarih sahnesinde devletin bekası için Türk devletlerinin verdiği sınavları ve mücadeleleri anlatan Pekin, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Milli birlik ve beraberliğe vurgu yaptığımız bu anma günlerini çok önemsiyorum. Bu devlet halkıyla birlikte işgal girişimine karşı direnç gösterdi. İşgal girişiminde bulunacaklara da çok büyük bir ders verdi. 

Bu günleri hatırlamamız gerekiyor, öğrencilerimize çocuklarımıza aktarmamız gerekiyor. Hainlere karşı en büyük gücümüz milli birlik ve beraberlik düşüncesi içinde hareket etmektir.

Buradan bir kez daha 15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, manevi huzurları önünde saygı ve sevgiyle eğiliyorum.”

 

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü