İstinye Üniversitesi

2024 Mezuniyet Törenleri Büyük Bir Coşkuyla Gerçekleşti

İstinye Üniversitesi'nin 2023-2024 Akademik Yılı Mezuniyet Töreni Vadi Ana Kampüste toplam 9 oturumla gerçekleşti. 
İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Muharrem Usta, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Mütevelli Heyet Üyeleri, akademisyenler ve ailelerin katılımıyla gerçekleşen törende, binlerce mezun kep atmanın sevincini yaşadı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan törende açılış konuşmalarını fakülte dekanları ve meslek yüksek okulu müdürleri gerçekleştirdi. Ardından İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş mezunlara hitap etti. Öğrencileri üniversite hayatları boyunca gösterdikleri azim ve gayret için kutlayan Rektör Erkan İbiş, mezunlara gelecekteki hedeflerine ulaşmada kararlı olmalarını ve aldıkları eğitimi, en iyi şekilde değerlendirmelerini tavsiye etti.

 

“HAYAL KURMAKTAN ASLA VAZGEÇMEYİN!”

Rektör Erkan İbiş’in ardından, Tıp Fakültesi Mezuniyet Töreni’nde konuşan İstinye Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Muharrem Usta ise mezunlara “Hayal kurmaktan asla vazgeçmeyin!” diyerek seslendi. 

Konuşması ile hem meslek hayatına atılmaya hazırlanan mezunlarımızı hem de ailelerini yüreklendiren Usta, kendi kariyer yolculuğundan örnekler vererek “Yükselenler düşme korkusunu alt edenlerdir. Geleceği inşa ederken özgün olmaya çalışın, sınırsız şekilde düşünün, hayallerinizi zorlamaya gayret edin.” dedi. 

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Uyuyan milletler ya ölür ya da köle olarak uyanır...” sözlerini hatırlatan Dr. Muharrem Usta, Cumhuriyetin gençlerin kollarında yükseleceğini belirterek konuşmasını “Başarınızda iddialı olun. Geleceğin inşasına büyük emekler, büyük katkılar sağlayarak mühürler basacaksınız.” ifadeleriyle bitirdi.

Öte yandan tören boyunca yetiştirdikleri yüzlerce öğrencinin başarısına tanıklık eden akademisyenler büyük gurur yaşarken; dereceye giren öğrencilere de başarı belgelerini bizzat taktim ettiler.  

 

KEPLER GÖKYÜZÜ İLE BULUŞTU

Kıvanç, sevinç ve hüznün aynı anda yaşandığı tören, mezuniyet yeminin ardından gökyüzü ile buluşan keplerle sona erdi.

 

Tüm Fotoğraflar

Videolar