İstinye Üniversitesi

"Afetlerde Sosyal Hizmetler ve Sosyal Çalışma" Raporu Ücretsiz E-Kitap Olarak Yayında!

İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü, Türkiye'nin sosyal hizmet alanında öncü ve özgün bir yayınına imza attı. 17-18 Mart 2023 tarihlerinde İstinye Üniversitesi Topkapı Yerleşkesi'nde, Friedrich Ebert Vakfı (FES) desteğiyle gerçekleştirilen ve Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Sığınmacılar ve Göçmenlerle Dayanışma Derneği, Hayata Destek Derneği çalışanları ve farklı üniversitelerden gelen akademisyenlerin katılımcı olarak destek verdikleri "Afetlerde Sosyal Hizmetler ve Sosyal Çalışma" konulu çalıştayın final raporu, e-kitap formatında hazırlanarak sosyal çalışma alanındaki profesyonellerin ücretsiz erişimine sunuldu.

İSÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi Sosyal Hizmet Bölümü öncülüğünde hazırlanan bu kitap, aynı zamanda Türkiye'de alanda ilk olan bir özgün çalışmanın ürünü: Uygulamaya dayalı bilgi birikimini içeren e-kitap, afetlerde sosyal hizmetlerin ve sosyal çalışmanın önemini vurgulayarak, alanda çalışanların ve konuya ilgi duyanların erişimine açıldı. Sosyal Hizmetler Araştırma, Belgeleme, Eğitim Vakfı (SABEV) yayını olan kitap, ilgili uzmanların geniş bir perspektifle faydalanabileceği bir kaynak niteliği taşıyor.

İstinye Üniversitesi öncülüğünde, bilgi üretimi ve topluma katkı odaklı yaklaşımla gerçekleştirilen önemli bir çalışma olan "Afetlerde Sosyal Hizmetler ve Sosyal Çalışma" başlıklı rapora ücretsiz olarak e-kitap formatında buradan erişebilirsiniz.