THE Impact Rankings sıralamasında yükseliyoruz!

Üniversitemiz Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri'nde birden fazla alanda üstün başarı göstererek 2024 yılında da THE Impact Rankings 2024 sıralamasına girmeyi başardı.

Aralarında Massachusetts Institute of Technology (MIT) gibi dünyanın önde gelen üniversitelerinin de bulunduğu bu sıralama, üniversitelerin BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları doğrultusunda yaptıkları akademik çalışmalara ve bu çalışmaların topluma etkilerine odaklanıyor.

30 binden fazla üniversitenin değerlendirildiği çalışmada sıralamaya 1963 üniversite girebilirken, İstinye Üniversite ise 63 puanla genel sıralamada 801-1000 aralığında yer aldı.

İSTİNYE ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK ALANINDA İLK 3'TE

Toplam 17 başlığın 15’inde bilgi sağlayan İstinye Üniversitesi, “Sağlık ve Kaliteli Yaşam” başlığında ise yükselişini sürdürerek, 77,3 puanla 101-200 aralığında yer aldı ve sağlık alanında Türkiye’den sıralamaya giren vakıf üniversiteleri arasında ilk 3 üniversiteden biri oldu.