İstinye Üniversitesi ve Yeşilay Beykoz Şubesi İşbirliğiyle “Tütünsüz Fakülte Projesi” Kapanış Toplantısı Gerçekleştirildi

İstinye Üniversitesi ve Yeşilay Beykoz Şubesi işbirliğinde yürütülen, TÜBİTAK tarafından desteklenen “Üniversite Öğrencilerinde Sigara Farkındalığını Arttırma ve Davranış Değişikliği Oluşturma Müdahaleleri: Tütünsüz Fakülte Projesi”nin kapanış toplantısı ve çalıştayı gerçekleştirildi.

Toplantının ilk bölümünde, üniversitede eğitim gören gençlerin tütün bağımlılığı konusundaki farkındalık düzeylerini artırmak, bağımlılığı önlemek ve mevcut bağımlı öğrencileri sigarayı bırakmaya teşvik etmek amacıyla gerçekleştirilen faaliyetler katılımcılara aktarıldı. İkinci bölümde ise, katılımcılar grup çalışmaları yaparak geleceğe yönelik politika önerilerini tartıştılar.

Projenin elde ettiği sonuçlar ve öneriler, üniversite öğrencileri arasında sigara ile mücadelede önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.