İstinye Üniversitesi

2021 Bahar Dönemi ile ilgili Önemli Bilgilendirme

Sevgili Öğrencilerimiz;

Tüm dünyayı etkisi altına alan Korona Virüs sebebiyle oluşan pandemi koşullarında fiziki olarak ayrı kaldığımız bir akademik dönemin daha sonuna geldik.


Çalışmalarını her koşulda büyük bir uyum içerisinde sürdüren akademik ve idari kadromuzun desteği, siz öğrencilerimizin üstün gayretiyle; 2019-2020 eğitim öğretim yılının Bahar Dönemi’nde ve 
2020-2021 eğitim öğretim yılının Güz Dönemi’nde yürüttüğümüz uzaktan eğitim süreçlerini başarıyla tamamladık. Bu olağanüstü dönemde gösterdiğiniz özveri için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum ve hayatımızın bir parçası haline gelen uzaktan eğitim serüvenini devam ettireceğimiz 2021 yılının Bahar Dönemi’nde de başarılarınızın devam edeceğine yürekten inandığımı belirtmek istiyorum. 
Her seviyeden eğitim kurumuyla birlikte üniversitelerin de uzaktan eğitime mecbur kaldığı 23 Mart 2020 tarihinden itibaren hiç zaman kaybetmeden kendi sistemi üzerinden uzaktan eğitim sürecine başlayan üniversitemizin, sürekli olarak güncellediği dijital eğitim içerikleriyle sizlere en iyi akademik ve bilimsel ortamı sağlamaya devam edeceğinden hiç kuşkunuz olmasın. Bu kapsamda bahar döneminde, günümüz şartlarında evrensel boyutta kabul görmüş, birçok dünya üniversitesi tarafından da kullanılan en yeni donanımlara sahip bir uzaktan eğitim platformu ile derslerimize devam edeceğiz.


Siz değerli öğrencilerimizin ve toplumumuzun sağlığını korumaya yönelik aldığımız tedbirler çerçevesinde, 2020/2021 Eğitim Öğretim Yılı Bahar Dönemi’nde de Tıp Fakültesi 4 ve 5. sınıfları, SBF’nin intern veya son sınıf uygulama yapması zorunlu bölümleri, İİSBF son sınıf ve SHMYO’nun son sınıf öğrencilerinin hastane uygulamaları hariç büyük oranda uzaktan eğitime devam ediyor olacağız. Bunların dışında, tüm Fakülte Dekanlıkları ve Yüksek Okul Müdürlükleri özellikle gerek gördükleri uygulama-proje-laboratuvar gibi derslerin gerekli tedbirler alınması koşuluyla ve küçük gruplar halinde yapılabilirlikleri noktasında yetkilendirildiler. Bu konudaki gelişmeleri, ilgili Dekanlık ve Yüksekokul Müdürlüklerinden takip edebilirsiniz. Pandemi süreci ile ilgili yetkili devlet kurumlarının açıklamaları tarafımızdan titizlikle takip edilmekte olup, salgının seyrine ve alınan kararlara göre meydana gelecek değişiklikler ivedilikle duyurulacaktır.


Sizlerin varlığıyla güzelleşen kampüsümüzde tekrar bir araya gelmeyi sabırsızlıkla bekliyoruz. Bir an evvel sağlıklı günlere ve sizlere kavuşma dileğiyle… 


Prof. Dr. Erdal Karaöz
Rektör