EK Kontenjan Kayıt İşlemleri

Üniversitemize kayıtlar, e-Devlet üzerinden 25-28 Eylül 2022 tarihleri arasında, Topkapı Kampüsü’nde ise  26 - 30 Eylül 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

1- e-Devlet Üzerinden Kayıtlar

1. Adım: Öğrenim ücretinizi yatırınız ve mali onay alınız. (Tam burslu kazanan öğrenciler, ücret işlemlerinden sorumlu değildir ancak Türkçe Programlara kaydolacak öğrencilerin “İsteğe Bağlı Hazırlık Sınıfı” okumak istemeleri durumunda Hazırlık sınıfı ücretini ödemelerini gerekir)
  2. Adım: e-Devlet sistemine giriş yaparak kayıt işlemlerinizi gerçekleştiriniz
  3. Adım: Kaydını tamamlayan adaylar, sistem üzerinden kayıtlarını tamamladıklarını gösteren barkodlu belge ile Üniversitemiz kampüslerine gelerek öğrenci kartlarını alabilir.

2- Topkapı Kampüsü'nde Kayıtlar

1. Adım: Öğrenci Kayıt İşleri belge kontrolünün yapılması
  2. Adım: Öğrenci Muhasebesinden ödeme planı oluşturulması ve mali işlemlerin gerçekleştirilmesi
  3. Adım: Mali işlemler tamamladıktan sonra Öğrenci Muhasebesinden onay alınması
  4. Adım: e-Devlet sistemine giriş yaparak kayıt işlemlerinin gerçekleştirilme­si
  5. Adım: Kayıt Tamamlandı Belgesinin alınması
  6. Adım: Öğrenci kimliğinin teslim alınması

Kayıt için Gerekli Evraklar

Sınav Sonuç Belgesi
Lise Diploması ya da Lise Mezuniyet Belgesi
Nüfus Cüzdanı Örneği

3- Özel Kayıt Şartı Olan Programlar:

“Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri” ile “Uçak Teknolojisi” Programlarına kayıt yaptıracak adaylar e-Devlet üzerinden kayıt yapamayacaktır. Sivil Havacılık Kabin Hizmetleri programına kayıt olacak öğrencilerimiz, sağlık raporlarını Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yetkili hastanelerden alması gerekmektedir.

Bu 2 programa kayıt olacak adaylarımızın aşağıda belirtilen evraklar ile Topkapı Kampüsü’ne şahsen gelmesi gerekmektedir.