YÖK Zorunlu Dersleri Muafiyet Sınavları Duyurusu

Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Genel İngilizce dersleri muafiyet sınavları, 19 Eylül 2022 Pazartesi günü Topkapı Kampüsündeki dersliklerde yüz yüze olarak yapılacaktır. Muafiyet sınavlarına 12-14 Eylül 2022 tarihleri arasında Öğrenci Bilgi Sistemi (OİS) üzerinden muafiyet sınavlarına başvuru yapmış öğrenciler girebileceklerdir. Sınavlar ile ilgili ayrıntılı bilgi aşağıdaki gibidir;

- Sınav sabah ve öğle olacak şekilde 2 oturum şeklinde uygulanacaktır.

- Sabah oturumu saat 10:00 da başlayacak olup Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 1, Türk Dili 1 ve Genel İngilizce 1 derslerinden oluşmaktadır.

- Öğle oturumu saat 13:00 da başlayacak olup Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi 2, Türk Dili 2 ve Genel İngilizce 2 derslerinden oluşmaktadır.

- Her iki oturumda da Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili ve Genel İngilizce dersleri sorularından oluşan tek bir kitapçık verilecek ve tek bir optik forma işaretleme yapılacaktır.

- Sınav her ders için 20 test sorusu olacak şekilde toplamda 60 sorudan oluşmaktadır.

- Oturum süresi 75 dakikadır.

- İlk 15 dakika optik form kodlama ve kitapçık dağıtımı yapılacaktır.

- Sınav süresi 60 dakikadır.

- Sınavda tükenmez kalem kullanmak yasaktır. Optik forma kodlama kurşun kalem ile yapılmalıdır.

2022-2023 UZEM MUAFİYET SINAVLARI ÖĞRENCİ LİSTESİ

Muafiyet sınav konuları lise de veya üniversite sınavına hazırlanırken almış olduğunuz benzer isimli dersler ile aynıdır. Dolayısıyla, sınavlara hazırlanmak isteyen öğrencilerimiz bu ders isimleriyle internet üzerinden arama yaparak yada varsa elinde bulunan ders kitaplarından sınav için hazırlık yapabilirler.

NOT 1: Muafiyet sınavlarına girmek zorunlu değildir. OİS den başvuru yapmış öğrenci isterse sınava girmeyebilir. Bu konuda bir zorunluluk yoktur.

NOT 2: Sınavlarda sadece başarılı olan öğrencilerin ( CC ve üstü not alan ) notları dikkate alınarak sisteme işlenecektir. Sınava girip yeterli puanı alamamış öğrencilerimiz için sisteme herhangi bir not girişi yapılmayacaktır.

Uzaktan Eğitim Merkezi (İSUZEM)

uzaktan.egitim@istinye.edu.tr