İstinye Üniversitesi

10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni

  Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde Kongre Merkezimizde gerçekleşen törenle andık. 

    İstinye Üniversitesi 10 Kasım Atatürk’ü Anma Töreni; Rektörümüz Prof. Dr. Erdal Karaöz, Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürümüz Doç. Dr. Fahri Erenel, akademisyenlerimiz ve istinyelilerin katılımıyla Topkapı kampüsümüzde yer alan Kongre Merkezimizde gerçekleşti. 
    
    Mustafa Kemal Atatürk’ün milletimize kazandırdığı ve miras bıraktığı değerleri ileriye taşımanın önemine değinen bir konuşma gerçekleştiren Rektörümüz Prof. Dr. Erdal Karaöz, ‘’Atatürk’ün 1938’de bir 10 Kasım sabahı sona eren maddi hayatı şimdi yüreklerimizde ve beyinlerimizde birer Mustafa Kemal ideali olarak yaşıyor ve sonsuza kadar da yaşamaya devam edecek. Atatürk ileriyi gören bir liderdi. Mondros Ateşkes Antlaşması’ndan sonra ortaya çıkan tehlikeli durumu ilk o görüp; milletinin dikkatini çekti. Erzurum Kongresi’nde vatanın bölünmez bir bütün olduğunu tüm dünyaya ilan etti.’’ sözleriyle Atatürk'ün öngörüsüne ve vatan sevgisine vurgu yaptı. İstinye Üniversitesi Ailesi olarak Atatürk’ün bıraktığı mirası korumak, geliştirmek ve ilkelerine bağlı kalmak adına sadece 10 Kasım’larda değil her gün gayret içinde olduklarını vurgulayan ve bu bağlamda yurtsever, dürüst, çalışkan ve hedefleri olan nesiller yetiştirmede akademisyenlerin üzerine düşen görevlere değinen Prof. Dr. Erdal Karaöz, ‘’Mustafa Kemal Atatürk hedefleri olan ve bu hedeflere emin adımlarla yürüyen genç nesiller inşa etmeyi arzulamıştır. Bu noktada sizlere düşen görev, onun hedeflediği gelişmiş, çağdaş ve güçlü bir Türkiye için kurduğu Cumhuriyet’e sonsuza dek sahip çıkmaktır. Bu konuda bizim sizlere olan inancımız eksiksiz ve tamdır.’’ sözleriyle gençlere seslendi. 
     
     Törende gerçekleştirdiği sunumla ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü tüm özellikleriyle anlatan Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürümüz Doç. Dr. Fahri Erenel, ‘’Time dergisine 3 kez kapak olan, kendinden sonraki dünya liderlerine ilham veren ve birçok toplumu derinden etkileyen bir liderden bahsediyoruz.’’ sözleriyle konunun önemine dikkat çekti. Norveç’te ‘’Atatürk gibi düşünmek’’ şeklinde bir deyim olduğu hatırlatan Doç. Dr. Fahri Erenel, ülkesinin bağımsızlığı için emperyal güçlerle savaşan dünya liderlerinin Atatürk hakkındaki sözlerini ve düşüncelerini katılımcılarla paylaştı. Atatürk’ün askeri ve siyasi dehasının yanında edebi alanda da çok kuvvetli olduğunu, kitapları ve şiirleriyle modern Türkiye’nin yazın dünyasına çok büyük katkı yaptığını vurgulayan Doç. Dr. Fahri Erenel, Atatürk’ün düşünsel dünyasını etkileyen kitapları ve kitap okuma alışkanlıklarını detaylarıyla anlattı. Atatürk’ün düşüncelerinin günümüzde daha da önem kazandığının altını çizen Doç. Dr. Fahri Erenel, ‘’Hala senden korkuyorlarsa ölmemişsin demektir.’’ sözleriyle sunumunu sonlandırdı. 
    
     Törende yaptığı konuşmada Atatürk’ün fikirlerini ilke edinerek çağdaş uygarlık seviyesinin üstüne çıkmayı kendilerine hedef olarak belirlediklerini vurgulayan Eczacılık Fakültesi öğrencimiz Sena Onuk, ulu önderin ‘’Beni görmek demek mutlaka yüzümü görmek değildir. Benim fikirlerimi, benim duygularımı anlıyorsanız ve hissediyorsanız bu kafidir’’ sözünü hatırlatarak, akıl ve bilim yolunda ilerlemede gençlerin üstlerine düşen görevin farkında olduklarını söyledi. Öğrencimizin günün önemine ilişkin yaptığı konuşmadan sonra sahne alan müzik kulübü öğrencilerimiz Atatürk’ün sevdiği şarkıları seslendirdi.