İstinye Üniversitesi

Çekmeköy Liv Koleji, Avrupalı öğrencilerle ERASMUS+ Projesinde buluştu

Çekmeköy Liv Koleji’nin yürüttüğü ERASMUS+ Projesi kapsamında, Çekmeköy Liv Koleji öğrencileri Romanya, Polonya ve Hırvatistan’dan bir grup öğrenci ile beraber İstinye Üniversitesi’nde düzenlenen etkinliğe katıldı.

“Sağlıklı Çevrede Mutlu Yaşam” başlıklı AB onaylı proje kapsamında 4 ülkeden ortaöğretim öğrencileri çevre problemleri ve çözümleri, çevresel sürdürülebilirlik kavramı ve sürdürülebilirliğin çevre ve doğa düzeninin korunmasına etkileri ile ilgili konuları ele alıp çalışmalar yürütmek için bir araya geldi.

2023 yılında Polonya’da yürütülen proje, 2024 yılında da Türkiye’de çevre ve iklim sorunları farkındalığı üzerine İstinye Üniversitesi İklim ve Çevre Araştırma Merkezi ile işbirliği halinde yürütüldü.

Bugün İstinye Üniversitesi’nde gerçekleştirilen programda “Parçacıkların Dünyasını ve Yeni Teknolojilerin Çevre Üzerindeki Etkilerini Anlamak” başlıklı sunumu Prof. Serkant Ali Çetin ve Prof. Sertaç Öztürk anlattı.

Çevresel farkındalık ve sorumluluklarımız hakkında Dr. Esra Bayhantopçu bilgi paylaşırken İletişim Fakültesi öğrencisi Melissa Toroğlu ise çevre farkındalığına ilişkin yürüttüğü projesini öğrencilerle paylaştı. 

 

TOPLUMA KATKI FAALİYETLERİMİZİ AVRUPA'YA TAŞIDIK

Etkinlikte konuşan İstinye Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hatice Gülen de sosyal sorumluluk kapsamında topluma katkı faaliyetlerimizi Çekmeköy Liv kolejinin projesiyle Avrupalı ortaöğretim öğrencileri boyutuna taşımış olmanın heyecanını yaşadıklarını belirterek, “Bu kapsamda çocuklara yönelik planladığımız yeni projelerle fayda sunmaya devam edeceğiz.” dedi.