İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi Öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi: “Cumhuriyet’in 100’ü Gençler”

İstinye Üniversitesi Öğrencileri Sosyal Sorumluluk Projesi: “Cumhuriyet’in 100’ü Gençler”

İstinye Üniversitesi Uluslararası Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin düzenlediği “Cumhuriyet’in 100’ü Gençler” projesi, İstinye Üniversitesi’nin Sürdürülebilirlik etki alanları içinde olan ‘Eğitim’, ‘Eşitlik’, ‘Çevre’ ve ‘Sağlık’ konularını kapsamaktadır. Cumhuriyet’in dinamik gençleri, Cumhuriyetimizin ikinci 100 yılında, yarının gençlerine daha iyi ve yaşanabilir bir dünya bırakmak ve sürdürülebilir gelişime katkıda bulunmak için üzerlerine düşen sorumluluğu yerine getirmek ve bu farkındalığı daha geniş kesimlere ulaştırabilmek için yeni bir proje geliştirdi.

İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü 4. Sınıf öğrencilerinin liderliğiyle yürütülen projenin ilk etabı ‘çevresel sorumluluk’. Cumhuriyet’in 100’ü Gençler: “Çevresel Sorumluluk Çöp Toplama Etkinliği" adlı bu özel etkinlik, çevresel farkındalığı artırmayı ve öğrenciler arasında bir dayanışma kültürü oluşturmayı amaçlıyor. Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü öğrencilerinin liderliğindeki bu proje tüm öğrencilerimize açıktı. 

Öğrencilerimiz, Vadi H Yerleşkesi - Vadi Ana Yerleşke’de Cumhuriyet’in 100’ü Gençler: “Çevresel Sorumluluk Çöp Toplama Etkinliği" düzenledi. Öğrenciler, çevresel farkındalığı artırmak ve yere çöp atılmaması konusunda bilinç yaratmak amacıyla bilgilendirme stantları kurarak, çevre dostu uygulamalar hakkında broşür dağıtarak ve diğer öğrencilere bilgi verdi. İki kampüs arasındaki bölgede çöp toplayarak, çevre temizliğine dikkat çekerek, çevresel farkındalık konusunda önemli bir adım atmış oldular. Öğrencilerimizin çöp toplama etkinliği farklı lokasyonlarda farklı zamanlarda tekrar edecek. 

İstinye Üniversitesi Vadi H Yerleşkesi'nde gerçekleşecek etkinlik, öğrencilere çevresel sorumluluklarını yerine getirmenin yanı sıra toplumda duyarlılık oluşturma fırsatı sundu. Genç neslin çevre bilincini artırmak adına önemli bir adım olarak öne çıkan bu özel etkinlik, sürdürülebilir bir gelecek için atılan küçük adımların ne kadar önemli olduğunu vurgularken, İstinye Üniversitesi öğrencilerinin sosyal sorumluluk alanında duyarlılığını herkese ulaştırmayı hedefliyor. 

Düzenleyen: İSÜ Uluslararası Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi 

Koordinatör: Dr. Öğr. Üyesi Esra Bayhantopçu – İSÜ Sürdürülebilirlik Merkez Müdürü

Öğrenci Temsilcileri: Melisa Toroğlu ve İletişim Fakültesi, Halkla İlişkiler Reklamcılık Bölümü 4. Sınıf öğrencileri