İstinye Üniversitesi Öğrencilerinin TÜBİTAK BİDEB Başarısı

TÜBİTAK Bilim İnsanı Destek Programları Başkanlığı (BİDEB) tarafından yürütülen “2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı” ve “2209-B Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programı” 2023/1 dönemi başvurularının destek sonuçları açıklandı.

İstinyeli öğrencilerimiz ve danışman öğretim elemanlarımızın iş birliğiyle 2209-A programı kapsamında başvurusu yapılan 206 projenin 96’sı başarılı olarak değerlendirildi. 2209-B programı kapsamında ise, başvurusu yapılan 5 projenin 3’ü başarılı olarak değerlendirildi.

Bu kapsamda üniversitemiz;

• TÜBİTAK’ın 2209 programı 2023 yılı 1. Dönem sonuçlarına göre; 2209-A “Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programına” başvuran 189 devlet ve vakıf üniversitesi arasında 12. sırada ve ilgili programa başvuru yapan 66 vakıf üniversitesi arasında ise 1. sırada yer aldı.
  • 2209-B “Üniversite Öğrencileri Sanayiye Yönelik Araştırma Projeleri Desteği Programına” başvuran 82 devlet ve  vakıf üniversitesi arasında 26. sırada ve ilgili programa başvuru yapan 17 vakıf üniversitesi arasında ise, 1. sırada yer aldı.

TÜBİTAK 2209 numaralı destek programları kapsamında üniversitemizin toplam 99 projesi başarılı olarak değerlendirilmiştir. Projeleri desteklenmeye hak kazanan öğrencilerimizi ve danışman öğretim elemanlarımızı tebrik eder, üniversitemize katkıları için teşekkür ederiz.

Destek almaya hak kazanan projelere ait bilgilere ulaşmak için tıklayınız.

İstinye Üniversitesi TÜBİTAK 2209-ÖĞRENCİ PROJELERİ 2023-1 Dönemi Desteklenmeye Hak Kazanan Proje Önerileri Listesi