İstinye Üniversitesi

İSÜ Dijital Oyun Tasarımı ‘Salt Games’ ile GİST 2023’te Büyük İlgi Topladı

İstinye Üniversitesi (İSÜ) Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. İsmail Ergen'in liderliğinde, İSÜ Dijital Oyun Tasarımı (DOT) öğrencileri tarafından kurulan “Salt Games”, geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen ve dünyanın en büyük sekiz uluslararası oyun ve e-spor fuarlarından biri olan Gaming İstanbul 2023 (GIST) etkinliğinde yer aldı.

Oyun dünyasının önde gelen isimlerini oyunseverler ile bir araya getiren GIST 2023 kapsamında 24 Eylül’de gerçekleştirilen panel ile, Dr. İsmail Ergen ve İSÜ Dijital Oyun Tasarımı akademik kadrosu, İstinye Üniversitesi’ndeki yeni gelişmelere ve DOT’taki güncel projelere dair bilgi aktarımında bulundu. Fuar sonrasında Dr. İsmail Ergen ve Salt Games ekibi, etkinlik hakkında yorumlarını paylaştı.

GİST’e üniversite seviyesinde tek katılım İstinye Üniversitesi’nden

İSÜ Dijital Oyun Tasarımı Bölüm Başkanı Dr. İsmail Ergen GİST hakkında şu yorumları yaptı: “Normalde GİST gibi fuarlar başta olmak üzere, bu gibi ‘üniversite temelli’ oyunlar Hiperbasit ya da Hyper-casual oyunlar olarak tanımlanan ve genellikle oynaması kolay mobil video oyunlar olarak tasarlanır. İSÜ ve Salt Games olarak bu sene, GİST katılımımızda bunu yıkan bir tavrımız söz konusuydu: Fuara üniversite seviyesinde tek katılım, İstinye Üniversitesi’nden oldu. Bunun ötesinde, bu seneki GİST ile gözlemlediğimiz, özelde Salt Games, genelde ise İSÜ açısından sürecin henüz başladığı. Yatırımcıların ilgileri yoğun ve fazla; aileler başta olmak üzere, deneyen tüm oyunseverlerin sevdiği Puffy, ‘ileriyi düşünen’ niteliğiyle, standart oyunlardan ayrılan bir özellikte. “Salt Games” olarak başlayan ve geliştirilen bu dinamik yapı, İstinye Üniversitesi’nin dijital oyun tasarımı alanındaki başarısını ve yenilikçiliğini ön plana çıkaran ve gelecek projeler için umut vaat etmekte olan çok değerli bir başlangıç.”

Influencer’lar ve YouTuber’lar yoğun ilgi gösterdi

Salt Games Takım Lideri Güven Sarı, “Etkinlikte 3-6 yaş arasındaki çocuklar için özel olarak geliştirdiğimiz ve Salt Games tarafından geliştirilen ilk oyun olan ‘Puffy’yi tanıttık. Gelişim aşamasındaki en önemli motivasyonumuz, çocukların eğlenirken öğrenebilecekleri, ‘eğitici’ bir yapısının olmasıydı. Bu noktada, geri dönüşlerin çok olumlu olduğunu belirtmek gerekir. GİST’te beklediğimizin çok üzerinde yoğun bir ilgi gördük; bu, gelecek için çok değerli ve çalışmamızın doğru ve isabetli yapıldığını da kanıtlar nitelikte. Fuardaki tek mobil oyun, Salt Games’in çok dikkat çeken ‘Puffy’siydi. Gerek influencer’lar ve gerekse de YouTuber’lar tarafından yoğun ilgi gören oyunumuz, çocukları olan aileler için özel bir yapıya sahip. Fuarda da kendileriyle birlikte zaman geçirme ve yorumlarını alma fırsatı yakaladık. Şu an oynanır hâlde üç adet mekaniği olan Puffy, hazırlık aşamasının bitimi ile on beş adet mekaniğe sahip olacak.” şeklinde konuştu.