İtalyan Şef Chinali İstinyeli'lerle Bir Araya Geldi

Eataly İstanbul’un sevilen şefi Claudio Chinali İstinye Üniversitesi Aşçılık Programı’nın davetlisi olarak İstinye Üniversitesi öğrencileri ile bir araya geldi ve birbirinden lezzetli cupcake’lerin yarıştığı İSÜ Cupcake Festivali’nin jürisi oldu.

“İŞİNİZLE MUTLU OLUN”

İtalyan Şef Claudio Chinali seminerine kendi şef olma hikayesiyle başladı ve fen lisesi mezunu olmasına ve üniversitede farklı bir alan okumasına rağmen şef olma tutkusunun peşinden gittiğini, bu seçiminden dolayı da çok mutlu olduğunu söyleyerek öğrencilere de işlerini tutkuyla yapmalarını önerdi. Eataly’nin şefi olarak büyük bir sistemi de yönettiğini söyleyen Chinali, “kaliteli yemek müşteriyi memnun eden yemektir” diyerek müşterileri memnun etmenin önemini vurguladı ve bunun için malzeme, hijyen, reçete gibi birçok unsurun bir araya gelmesi gerektiğini belirtti. Gastronominin kültürle yakından ilgisi olduğunu ve söz konusu yemek kültürü olduğunda ülkeler arasında sınır kalmaması gerektiğini söyleyen Chinali, Türk mutfağının dünyanın farklı yerlerinden yemeklerin bir araya geldiği benzersiz zenginlikte bir mutfak olduğunu söyledi. İtalyan şef Türk malzemeleri kullanarak hazırladığı İtalyan tarzı yemekler olduğunu söyleyerek gastronominin çok kültürlülüğüne örnek verdi.