MOKAD & İstinye Üniversitesi işbirliğiyle organize edilen Moleküler Kanser Zirvesi yoğun bir katılımla gerçekleşti.

0

25-26 Mart 2017 tarihlerinde Moleküler Kanser Araştırma Derneği ve İstinye Üniversitesi iş birliği ile Prof. Dr. Engin Ulukaya’nın başkanlığında gerçekleştirilen Moleküler Kanser Zirvesi yoğun katılımla başarılı bir şekilde son buldu. Bilimsel sekreterya görevini Yrd. Doç. Dr. Selvi Durmuş Erim ve Yrd. Doç. Dr. Süreyya Bozkurt’un yürüttüğü zirvenin ilk konuşması Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Figen Çalışkan’ın “Akrep venom ve toksinlerinin antikanser potansiyelleri” ile başladı. Zirvenin dikkat çeken konuları arasında kişiselleştirilmiş kanser tedavisinin klinikteki yansıması ve kullanılan son teknolojiler, hücre ölüm biyobelirteçlerinin onkoloji kliniklerindeki önemi, transkriptomik yaklaşımlarla kişiselleştirilmiş tıptaki gelişmeler ve ilaç direnci, tümör başlatıcı hücreler, tümör ölüm, metastaz mekanizması, mikroçevre, kanser kök kücre çalışmaları, sistem biyolojisi yaklaşımlarıyla kanserde yeni hedeflerin bulunması, yeni ilaç moleküllerinin dizaynı, nanoparçacık teknolojilerinin kullanım potansiyellerinin değerlendirilmesi ve klinikte biyobelirteç değerlendirmeleri vardı. Zirveye değerli katkılarda bulunan, alanında öncü konuşmacılarımızın geldikleri üniversiteler arasında Bilkent Üniversitesi, Koç Üniversitesi, ODTÜ, Sabancı Üniversitesi, Tübitak MAM, Gebze Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Medipol Üniversitesi, Bahçeşehir Üniversitesi, İstanbul Kültür Üniversitesi, Başkent Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Çukurova Üniversitesi, GATA ve İstanbul Üniversitesi yer aldı. Katılımcıların, “zirvenin kesinlikle tekrarlanması gerektiği” şeklindeki geri bildirimleri ikincisinin düzenleneceği kararının alınmasına neden olmuştur.

1