İstinye Üniversitesi

Sağlıkta Değişen Paradigmalar Konferansı Gerçekleşti

İstinye Üniversitesi Sağlık Yönetimi Bölümü tarafından 18 Aralık Sağlık Yöneticileri Günü kapsamında düzenlenen Sağlıkta Değişen Paradigmalar: Sürdürülebilirlik, Dijitalleşme, Yapay Zekâ Konferansı’nın açılış konuşmasını Sağlık Yönetimi Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Gülhan Kalmuk gerçekleştirdi.

Üniversitemiz Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Muharrem Usta, konuşmasında ”Yeni dünya yapay zekânın üstüne kurulacak, ülke olarak gelişmek istiyorsak, ötekileşmek istemiyorsak, seferberlik haline gelip yapay zekâ üstüne çalışmalara yoğunlaşmalıyız. Bizim yapay zekâ yazılımı yapan, kullanan doktorlara, mühendislere ve hemşirelere ihtiyacımız var. Datalar şu anda uğruna savaşlar verilen hidrokarbon, petrol ve altından çok daha değerlidir.” dedi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Erdal Karaöz, “Gelecekte makineler doktorların yerini %80 oranında alacak. Hızla hayatımıza giren yapay zekâ özellikle sağlık alanında kendini buna hazırlayan, yetiştiren doktorlara güzel bir gelecek sunacak. Bu noktada bizim öğrencilerimiz bir adım öndedir. Bu vizyon ile İstinye Üniversitesi olarak çalışıyoruz.” dedi.

Üsküdar Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Haydar Sur, konuşmasında ”Sağlıklı toplumlarda değer bazlı hizmet üretmek için refah seviyesi, eğitim ve nüfusun gereksinimlerinin karşılanması gerekmektedir. Kalitenin sürekli gelişmesi ve ilerlemesiyle sağlıkta sürdürülebilirlik devam edecektir.” diyerek değer bazlı hizmet üretmenin öneminden bahsetti.

“İnsanların içinde bulunduğu çevrelerdeki teknolojik gelişmelerle birlikte insan hayatını kolaylaştıracak bir dünya yaşayacağız. Geleceğin doktorları artık her konuda gelen verilerden dolayı birçok olgu hakkında bilgi birikimine sahip olup yapay zekâ ile birlikte çalışmalar gerçekleştirecektir.” diyen Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti, gelecekte online sağlık hizmetlerinin daha kullanışlı bir hal alacağından bahsetti.