Sponsoru Olduğumuz TURGED (Türkiye Görme Engelliler Derneği) Futbol Takımı, İkincilik Kupasını Üniversitemize Taktim Etti

İstinye Üniversitesinin sponsorluğunu yaptığı TURGED (Türkiye Görme Engelliler Derneği) Futbol Takımı; 22 Ekim 2018 Pazartesi günü İstinye Üniversitesi Topkapı kampüsünü ziyaret ederek, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih BULU, Mühendislik fakültesi Dekanı Prof. Dr. Çetin Kaya KOÇ, Yapay Görme Projesi Koordinatörü Dr. Öğr. Üyesi Nilüfer KÖYLÜOĞLU ve İstinye Üniversitesi akademisyenleriyle bir araya geldi.

Almanya’nın Hamburg şehrinde gerçekleşen 11. Görme Engelliler Futbol Turnuvasına Türkiye'den katılan ilk takım olmanın gururunu yaşayan TURGED Futbol takımı, turnuva boyunca gösterdiği başarılı performansla ikincilik kupasının sahibi oldu. Kazandıkları kupayı İstinye Üniversitesine takdim eden TURGED Futbol Takımı oyuncuları, heyecanlarını İstinye Üniversitesi akademisyenleriyle paylaştı.

TURGED Futbol Takımının başarısının İstinye Üniversitesi adına büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu belirten Prof. Dr. Melih BULU, "Görme engellilerin başarı sağlaması toplumun engelli insanlara karşı bilinç algısının oluşması açısından çok önemli. Üniversitemizin engelsiz ortamı, YÖK tarafından verilen 'engelsiz üniversite' belgesiyle tescillendi. Görme engelli öğrencimizin adıyla 'Ezgi'nin Kütüphanesi'ni kurduk. Arkadaşları orada Ezgi'ye ders kitaplarını okuyorlar. Tıp ve Mühendislik Fakültesi hocalarımız da görme engellilerin engelini kaldırmak üzere biyonik göz üzerinde çalışıyorlar.’’ sözleriyle İstinye Üniversitesi’nin engelsiz üniversite ortamını ortaya koymak adına yaptığı çalışmaların altını çizdi.