İstinye Üniversitesi

Üniversite – Sanayi İşbirliği Çalıştayı Gerçekleşti

İstinye Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi tarafında gerçekleşen Üniversite – Sanayi İş Birliği Çalıştayı, İstinye Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melik Ertuğrul ve Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlhami Yıldız’ın açılış konuşmalarının ardından başladı.

İstinye Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Melik Ertuğrul açılış konuşmasında “Ülkemizin 2023 hedefleri dahilinde atması gereken en büyük adımlardan birisi olan üniversite sanayi işbirliğinin bir dönüşüm olacağını düşünüyorum. Bunu bir işbirliği olarak görmemeliyiz. Ekonomimizi dönüştürecek ülkemizi inovatif yapımızı dönüştürecek bir mekanizma olarak görmekteyim.” dedi. Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. İlhami Yıldız açılış konuşmasında “Bir şeyi bulabilir ya da keşfedebilirsiniz. Ancak pazar değeri olmayan bir şeyin inovasyon olması söz konusu değildir. Buluş ile inovasyon bunların arasındaki farkı anlayarak katma değeri yüksek işler yapalım.” diyerek sözlerini tamamladı.

Üniversite Sanayi İşbirliğinde İş Geliştirme Stratejileri ve Üniversite Sanayi İşbirliği Deneyimleri olarak gerçekleşen oturumlarda Kurucu Rektörümüz Prof. Dr. Melih Bulu, Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Şafak Ural, Teknopark İstanbul TTO Müdürü Bilal Çinici, Festo Türkiye YK Başkanı Osman Türüdü, Entes Elektronik A.Ş Genel Müdürü Uran Tiryakioğlu ve üniversitemiz İİSBF Dr. Öğr. Üyesi Tayfun Utaş çalıştaya katkı sağlayarak üniversite – sanayi işbirliği için yapılabilecekleri değerlendirdiler.