Akademi ve Gıda Sektörünü Buluşturan Beslenme Enstitüsü Açıldı

Yayın Türü
Elektronik

Akademi ve gıda sektörünü buluşturan Beslenme Enstitüsü açıldı

Açılış programında İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Tamer konuşmasını gerçekleştirdi.

Doğru beslenme alışkanlıklarının toplumun geneline yayılması için akademi ve gıda sektörünü aynı çatı altında buluşturan Beslenme Enstitüsü, Gıda Tarım İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GİFT) tarafından Antalya’da düzenlenen programla açıldı.

Beslenme alanında çalışan farklı meslek gruplarından uzmanları bir araya getirerek akademik bilgilerin anlaşılır bir dille kamuoyuna sunulması ve gıda endüstrisinde çalışanların mesleki gelişimlerine katkı sunulması amacıyla hayata geçirilen Beslenme Enstitüsü 31 Ekim’de Antalya’da düzenlenen bir programla açıldı. Gıda Tarım İçecek ve Tarım Politikaları Araştırmaları Merkezi (GİFT) çatısı altında faaliyetlerini sürdürecek olan Beslenme Enstitüsü’nün Antalya’da gerçekleştirilen açılış programında gıda sektörünün önde gelen isimleri bir araya geldi.

Gıda sektörünün önde gelen isimlerinin bir araya geldiği programda, İstinye Üniversitesi Tıp Fakültesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İsmet Tamer ise 2030 yılında beslenme modeli ve obezite oranlarına dikkat çekti. BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda atılacak adımlar Açılış programında yer alan "Sürdürülebilir Dünya için Sorumlu Beslenme" panelinde beslenme alışkanlıklarının ve sorumlu beslenme anlayışının BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda atılacak adımlar için önemine dikkat çekildi.