Engelli öğrenciler için ücretsiz E-KPSS kursu

Yayın Türü
Yazılı

Engelli öğrenciler için ücretsiz E-KPSS kursu

İSTİNYE Üniversitesi (İSÜ), işitme ve görme engelli öğrencilerin Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavlarına (E-KPSS) daha iyi hazırlanması için ücretsiz olarak eğitim verdikleri E-KPSS kurs projesini başlattı. Kurslarla gönüllü akademisyenlerin, öğretmenlerin, öğrencilerin ve idari personelin desteğiyle engelli öğrencilerin E-KPSS'ye hazırlanmalarına destek olmak hedefleniyor. Aynı zamanda bu çalışmalara gönüllü olarak katılan üniversite öğrencilerinin özellikle toplumsal sorumluluk bilinci ve farklı bireylerle iletişim becerilerinin geliştirebilmelerine olanak tanımak amaçlanıyor.

21 Şubat'ta başlayan, İSÜ, Kabataş Erkek Lisesi ve İşaret Dili Tercümanları Derneği (İDTD), Türkiye Engelliler Federasyonu ve Türkiye Engelliler Konfederasyonumun iş birliğiyle hazırlanan 'Sağırlar İçin E-KPSS Kursu' 22 Nisan'da sona erecek. Ocak ayında başlayan, İSÜ, Altı Nokta Körler Derneği, Türkiye Görme Engelliler Derneği, Türkiye Engelliler Federasyonu ve Türkiye Engelliler Konfederasyonumun iş birliğiyle hazırlanan 'Görme Engelliler EKPSS Kursu' da 22 Nisan'a kadar sürecek. Kurslara katılmak isteyen öğrenciler internet üzerinden form doldurarak katılım için başvuruda bulunabiliyorlar.

Kurslarda gönüllüler 'online ders verme', 'işaret dili tercümesi', 'altyazı desteği' ve 'konu tarama testleri ve deneme sınavları desteği' şeklinde farklı alanlarda destek veriyorlar. E-KPSS kursu projesi, aynı zamanda sağır bireylerin sosyal, kültürel, ekonomik, eğitim, mesleki hak ve menfaatlerini koruyup, geliştirmeyi; Sahip oldukları temel hak ve özgürlüklerden gerçek anlamda faydalanabilmelerini, Karşılaştıkları ayrımcılığın ortadan kalkmasını, Engelli bireylere yönelik farkındalığı artırmayı ve engelli bireylerin topluma entegrasyonunu sağlamayı amaçlıyor.