Kuşak-Yol Projesinde Türkiye ve turizm tartışıldı

Yayın Türü
Yazılı

Kuşak-Yol Projesinde Türkiye ve turizm tartışıldı

Çin'in yürüttüğü Kuşak Yol kapsamında l. Uluslararası Kuşak ve Yol İnsiyatifi'nin Türkiye Sempozyumumda turizm konuşuldu.

İstanbul'da "İpek Yolu'nun Gelişen Ülkelere ve Türkiye'ye Katkıları" adıyla İstinye Üniversitesinde gerçekleştirilen sempozyumda İpek Yolu'nun gelişen ülkelere ve Türkiye'ye katkılarında ile dijitalleşme ve turizm ele alındı.

Türkiye-Çin İş Geliştirme ve Dostluk Derneği (Türk-Çin İş Der) ile İstinye Üniversitesi Kuşak ve Yol Çalışmalar Uygulama Araştırma Merkezinin düzenlediği sempozyumun turizm oturumuna; Pegas Touristik'ten Orhan Sancar Dijitalleşmenin Turizme Etkisi, DÜNYA Gazetesi Editörü Fehmi Köfteoğlu Dünya Turizmi Avrupa'dan Asya'ya kayarken dijitalleşme ve Henan Eyaleti Dışişleri Ofisi Müdür Yardımcısı Wang Ziwen Çin'in Dijital Turizmi konusunda birer sunum yaptı. Konuyla ilgili bilgi veren Türk-Çin İş Der Başkanı Adnan Akfırat geleneksel hale getirilmesi planlanan "Uluslararası Kuşak ve Yol Girişimi ve Türkiye" sempozyumunun ilk ana temasının "Dijital İpek Yolu'nun Gelişmekte olan ülkelere katkısı, Türkiye'nin Dijital İpek Yolu'na katkısı" olarak belirlendiğini belirterek şunları söyledi: "Sempozyumda dijitalleşme geniş yelpazede, her kesimin uzmanlarının sunumlarıyla ele alındı. İki günde tarımdan sağlığa kadar 12 oturum yapıldı."