Liseliler Akademisyenlerle Bir Araya Geldi

Yayın Türü
Yazılı

Liseliler Akademisyenlerle Bir Araya Geldi

TÜRKİYE'NİN farklı illerinden 150 lise öğrencisinin katılımıyla gerçekleşen İstinye Üniversitesi (İSÜ) Lise Bahar Atölyesi'nde, üniversite adayları akademisyenlerle bir araya geldi. 13-15 Nisan tarihleri arasında yoğun bir katılımla gerçekleşen kampta, liseliler İstinye Üniversitesi akademisyenlerinin düzenlediği sağlık, iletişim, moleküler biyoloji ve genetik, yapay zekâ, ticaret ve işletmecilik, dijital oyun ile gastronomi atölyelerine katılarak geleceğin öne çıkan alanlarıyla ilgili bilgi sahibi oldular. Üniversite yaşamının hem eğitim hem sosyal imkanlarını deneyimleme şansı sunan Lise Bahar Atölyesi, tüm lise öğrencilerinin başvurularına açık şekilde ücretsiz olarak gerçekleştirildi. Liselilerin üniversite yaşamını deneyimlemesi için çeşitli zamanlarda etkinlikler gerçekleştiren İstinye Üniversitesi, 2-4 Şubat tarihleri arasında da yaklaşık 72 farklı atölye çalışmasının yer aldığı İSÜ Lise Kış Kampı etkinliğini gerçekleştirmişti.

İstinye Üniversitesi Bahar Atölyesi ile ilgili konuşan İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, şunları söyledi:
"Bahar Atölyesi, tüm lise öğrencilerinin ücretsiz olarak katılabildiği, üniversite yaşamının hem eğitim hem sosyal imkanlarını deneyimleme şansı sunan bir program. Lise öğrencilerine yönelik yapılan bilgilendirici etkinlikleri çok önemsiyoruz. Öğrencilerin gelecekteki kariyer yolculuklarını belirlemek, hedeflediği alanlarda henüz lisedeyken bilgi sahibi olmak, istediği alanı bulmasına imkân sunmak açısından bu etkinlikler değerli. Biz de 13-15 Nisan tarihleri arasında üç gün boyunca liseli öğrencilerimizi ağırladık. Onları geleceğin öne çıkan alanlarıyla ilgili hazırlanmış atölyelerine katılmalarıma imkân sunarak kariyer yolculuklarıyla ilgili şimdiden bir yol haritası belirlemelerine destek sunmak istedik. 2-4 Şubat tarihleri arasında da İSÜ Lise Kış Kampı'nı düzenlemiştik. Bu etkinlikleri belirli zamanlarda gerçekleştirmeye devam edeceğiz."