2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi İngilizce Düzey Belirleme Sınavı

YER: TOPKAPI KAMPÜS

SONUÇ İLAN TARİHİ: 8 Ekim 2018

SINAV BİLGİSİ:

2018-2019 Akademik yılında İngilizce bölümlere kayıt olmuş tüm öğrenciler, 8 Ekim 2018’de yapılacak İngilizce Düzey Belirleme Sınavı’na girmekle YÜKÜMLÜDÜRLER. Bu sınav, öğrencinin İngilizce Hazırlık Programı’nda hangi düzeyde eğitim alacağını belirler.

Öğrencilerin Düzey Belirleme Sınavı'na girebilmeleri için sınav başvurusu yapmalarına gerek yoktur.

İngilizce yeterlilik muafiyet şartlarını sağlamış öğrencilerin sınava girmelerine gerek yoktur.

Muafiyet şartlarını sağlamamış tüm öğrenciler sınava gireceklerdir.

Düzey Belirleme Sınavına katılmayan öğrencilerin seviyeleri başlangıç seviyesinde kabul edilecek ve öğrenciler başlangıç düzeyi sınıflarına yerleştirileceklerdir.

Sınav sonuçları 8 Ekim 2018 tarihinde https://yabancidiller.istinye.edu.tr/ adresinde ilan edilecektir.

SINAV İÇERİĞİ:

Düzey Belirleme Sınavı; dilbilgisi, okuma ve yazma bölümlerinden oluşmaktadır.

Toplam sınav süresi 1 saat 30 dakikadır.

Dilbilgisi ve okuma bölümleri çoktan seçmeli sorulardan oluşur.

Yazma bölümünde ise adaylardan verilen konuyla ilgili 20 dakika içerisinde 150 kelimelik bir paragraf yazmaları istenmektedir.

Dilbilgisi bölümü 60 puan, Okuma bölümü 20 puan, Yazma bölümü 20 puan üzerinden değerlendirilecektir.

Alınan puanlara göre düzey belirleme aşağıdaki tabloda belirtilmiştir.

Düzey Belirleme Sınav Puanı

Yerleştirilen Düzey

A1 - BEGINNER

A2 - ELEMENTARY

B1 - PRE-INTERMEDIATE

B2 - INTERMEDIATE

C1 - UPPER- INTERMEDIATE

Önemli Not: 75 ve üzeri not alan öğrenciler 9 Ekim 2018 Salı günü yapılacak İngilizce Yeterlilik Sınavı'na girmeye hak kazanacaklardır.

ÖNEMLİ NOTLAR:

• Toplam sınav süresi 1 saat 30 dakikadır.
  • Öğrencilerin kimlik kontrolü için beraberlerinde bir adet resimli kimlik (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport, öğrenci kimliği) bulundurmaları gerekmektedir.
  • Öğrencilerin sınav için beraberlerinde kurşun kalem ve silgi bulundurmaları gerekmektedir.
  • Öğrenciler, sınav salonlarında kendilerine verilen sıra numaralarına göre yerlerini alacaklardır.