2018-2019 Akademik Yılı Güz Dönemi İSTEP (İstinye English Proficiency Exam) İngilizce Yeterlilik Sınavı

Sınav Tarihi: 9 Ekim 2018

Sınav Saati: 11:00 – 13:40

Sınav Yeri: Topkapı Kampüs

Sınav Sonuç İlanı: 9 Ekim 2018

Sınav Bilgisi:

İngilizce Yeterlilik Sınavı’na 8 Ekim 2018’de yapılan İngilizce Düzey Belirleme Sınavı’ndan 75 puan ve üzeri alan öğrenciler katılabilir.

İngilizce Yeterlilik Sınavı Dinleme, Okuma ve Yazma bölümlerinden oluşmaktadır.

Dinleme 2 bölümden oluşur.

İlk bölümde öğrenciler önce soruları görür, daha sonra dinledikleri akademik metine göre eş zamanlı soruları cevaplarlar.

İkinci bölümde öğrenciler önce akademik bir metni dinleyip not alırlar, daha sonra soruları görürler ve cevaplarlar.

Toplam süre 1 saattir.

Okuma 2 bölümden oluşur.

İlk bölümde bir akademik okuma parçası ve soruları verilir. Soruların hızlı bir şekilde parçayı gözden geçirerek cevaplandırılması beklenir. Verilen süre 30 dakikadır.

İkinci bölümde başka bir akademik okuma parçası ve soruları dağıtılır. Soruların dikkatli bir şekilde parçayı tarayarak cevaplandırılması beklenir. Verilen süre 30 dakikadır.

Toplam süre 1 saattir.

Yazma tek bölümden oluşur.

3 farklı konu verilir. Öğrencilerden, konulardan birini seçerek 250-300 kelimelik bir kompozisyon yazmaları beklenir.

Toplam süre 40 dakikadır.

Dinleme 30, Okuma 30, ve Yazma 40 puan üzerinden değerlendirilir.

60 puan ve üzeri alan öğrenciler başarılı sayılır ve İngilizce dersinden muaf olurlar.

Sınav Sonucu ve Muafiyet:

60 ve üzeri not alan öğrenci başarılı sayılır ve İngilizce Hazırlık Programı’ndan muaf olur.

Sınav sonuçları 9 Ekim 2018 tarihinde https://yabancidiller.istinye.edu.tr/ adresinde ilan edilecektir.

ÖNEMLİ NOTLAR:

• Toplam sınav süresi 2 saat 40 dakikadır.
  • Öğrencilerin kimlik kontrolü için beraberlerinde bir adet resimli kimlik (nüfus cüzdanı, ehliyet, pasaport, öğrenci kimliği) bulundurmaları gerekmektedir.
  • Öğrencilerin sınav için beraberlerinde kurşun kalem ve silgi bulundurmaları gerekmektedir.
  • Öğrenciler, sınav salonlarında kendilerine verilen sıra numaralarına göre yerlerini alacaklardır.