İstinye Üniversitesi

2. Sosyal Sorumluluk Proje Yarışmasında Çarpıcı İşler Ortaya Çıktı

İstinye Üniversitesi Uluslararası Sürdürülebilirlik Uygulama ve Araştırma Merkezi (ISUIRCOS) tarafından İletişim Fakültesi Halkla İlişkiler ve Reklamcılık Bölümü ve İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi Ekonomi bölümü katkılarıyla düzenlenen ikinci sosyal sorumluluk öğrenci proje yarışması 30 Mayıs'ta gerçekleştirildi.

6 gruptan oluşan öğrenci takımları tek tek projelerine ilişkin sunumlar yaparken, jüri değerlendirmesine göre "Eğitimde Fırsat Teknolojileri Derneği" projesi birinci seçildi. Dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocukları teknolojiyle buluşturmayı amaçlayan proje için Doğubayazıt'taki bir köy ilkokulunda öğrencilere sanal gerçeklik gözlüğü ile kısa filmler izletildi.
 
Yarışmanın en iyi projelerini gerçekleştiren öğrenciler İSÜ logolu hediyeler ve sertifikalar ile ödüllendirilirdi. Birbirinden kıymetli işlere imza atan öğrencilerin projeleri takdirle karşılandı.

Yarışmada dereceye giren diğer projeler ve öğrenciler ise şöyle;

1.    Eğitimde Fırsat Teknolojileri Derneği- Emre Akbulut, Çağdaş Serkan Kara ve Berkan Eren Bulut 
2.    Sürdürülebilir Toplum Derneği – Sema Nur Yücel, Beyza Ceylan ve İzem Kaplan
3.    Doğa ve Çevre Koruma Derneği- Aylin Akın, Sümeyra Kırcı, Görkem Yeşil ve Eren Yücedağ
4.    Kozmetik Sektöründe Depozito Ambalaj Projesi- Hanımnur Ercan, Ebrar Köse, Şevval Yiğit, Reyhan Demirdelen ve Feyza Ürkmez