İstinye Üniversitesi

2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreni

İstinye Üniversitesi Akademik Açılış Töreni; İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, YÖK Akademide Kadın Çalışmaları Birim Yürütücüsü ve Eski Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu ve İstinye Üniversitesi Akademisyenlerinin katılımıyla 3 Ekim 2022 Pazartesi günü İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüste gerçekleşti.


2022-2023 Akademik Yılı Açılış Töreninde hep birlikte olmanın mutluluğunu paylaştıklarını belirten Prof. Dr. Erkan İbiş “Türkiye’nin genç üniversitelerinden biri olarak, kuruluşundan beri olduğu gibi; bugün de evrensel bilim, derin tarih, zengin değer ve kültürümüzden aldığımız güçle, azim ve kararlılıkla üniversitemizi daha ileri götürme, toplum refahına, ülkemizin ve dünyanın geleceğine katkı için sizlerle birlikte çalışmaya devam ediyoruz.”  sözleriyle, İstinye Üniversitesinin gelecek hedeflerinden bahsetti.


İstinye Üniversitesi’nin 7’nci akademik Yılı’nın açılış dersini gerçekleştiren Prof. Dr. Sezer Komsuoğlu, “2030’lara Doğru Yüksek Öğretim Vizyonu” başlıklı sunumuyla kadın akademisyenlerin başarılarına ve dünya ekseninde gelişimin önemine dikkat çekti. Akademik Açılış Töreni Öğrenci Konseyi adına Dilara Bahçeci’nin konuşmasını gerçekleştirmesi ve ardından İstinye Üniversitesi 2022 yılı İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunu Aysun Önal’dan keman resitali ile devam etti.

Tören; her biri kendi alanında proje ve çalışmalarıyla İstinye Üniversitesi’nin üretim iklimini sürekli kılan ve Fark Yaratan İstinyeliler kapsamında 2021 Eylül ve 2022 Ağustos tarihleri arasında başarıya imza atan İstinye Üniversitesi değerli akademisyenlerine ödülleri takdim edilmesiyle sona erdi.