İstinye Üniversitesi

’30 Kasım Bilim İnsanlarını Anma ve Anlama Etkinliği’ İstinye Üniversitesi'nde Gerçekleşti

30 Kasım 2007 tarihinde Isparta'da düzenlenen bir konferansa katılmak üzere yola çıkan bilim insanlarımızın hayatlarını kaybettikleri uçak kazasının yıldönümünde düzenlenen etkinlik, bu yıl büyük katılımla İstinye Üniversitesi'nde gerçekleşti. BİLSEV öncülüğünde düzenlenen son altı senedir devam eden ‘Anma ve Anlama Etkinliği’, katılımcılara hem çevrimiçi olarak ve hem de fiziksel katılım sağlanabilecek bir platform sundu.

Bu yıl düzenlenen 7. Anma ve Anlama Etkinliği’nde, elim bir kazada kaybettiğimiz Bilim İnsanlarımızın hâtıralarını anmanın yanı sıra, son iki yıldır kapsam olarak genişletilen “30 Kasım Kampanyası”ndaki gelişmeler de detaylı bir şekilde ele alındı. Bilim Sanat Ekini ve Eğitimi Derneği (BİLSEV), İstinye Üniversitesi Temel Bilimler Bölümü, İstinye Üniversitesi Enerji ve Mühendislik Kulübü, BİLGİ BİLSEV, Özgen Berkol Doğan Eğitim, Kültür ve Dayanışma Derneği ve YULA Stüdyo'nun işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, bilim insanlarımızı anma ve anlama amacıyla gerçekleştirildi.

Rektörümüz Prof.Dr. Erkan İbiş, Rektör Yardımcılarımız ve özellikle Prof.Dr. Serkant Ali Çetin başta olmak üzere, kaybettiğimiz Bilim İnsanlarımızın aileleri ve çalışma arkadaşlarının da katılım gösterdiği bu özel etkinlikte, “Hayatını kaybeden bilim insanlarımızı anlasaydık ne durumda olurduk?” sorusu özellikle hatırlara getirildi. Bilim insanlarımızın anılmasının ötesinde, bu anlayışın tüm ülkeye yayılması için yapılacak çalışmaların detayları da paylaşıldı.

Gecenin anlamına katkıda bulunan bir diğer öğe ise İstinye Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tofigh Allahviranloo'nun piyano dinletisi oldu. Katılımcılar, duygu dolu anlar yaşadıkları bu etkinlikte, bilim insanlarımızı anma ve anlama çabalarının önemini bir kez daha vurguladılar.