İstinye Üniversitesi

CERN'de Çalışan Türk Bilim İnsanları Cenevre'de Bir Araya Geldi

 Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi’nde (CERN) görev yapan Türk bilim insanları, İsviçre'nin Cenevre kentinde düzenlenen etkinlikte Türk toplumuna çalışmalarını anlattı. 1 Ekim Cumartesi günü CERN'de gerçekleşen etkinlik programında; CERN ile ilgili sunumlar gerçekleştiren dört fizikçi arasındaki tek kadın fizikçi, İSÜ-LEE bünyesinde İstinye Üniversitesi Rektörlük Temel Bilimler Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serkant Ali Çetin danışmanlığında doktora sonrası araştırmacı olarak çalışmakta olan Dr. Sinem Şimşek oldu.
 
CERN'in merkezinde, Türkiye'nin Birleşmiş Milletler (BM) Cenevre Ofisi nezdindeki Daimi Temsilcisi Büyükelçi Sadık Arslan ile Türkiye'nin Cenevre Başkonsolosu İpek Zeytinoğlu Özkan'ın katılımıyla düzenlenen "CERN'de Türklerle Bilim Günü" etkinliğinde; araştırmacılar Kaya Tatar "CERN ve Parçacık Fiziği", Salim Oğur "Parçacık Hızlandırıcıları", Efe Yazgan "Higgs Fiziği" ve Sinem Şahin "Büyük Hadron Çarpıştırıcısı Algıçları" konulu sunumlar gerçekleştirdi. 
 
Türkiye Enerji, Nükleer ve Maden Araştırma Kurumu (TENMAK) Başkanı Prof. Dr. Abdülkadir Balıkçı, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye'nin CERN'e 1960'tan bu yana bilimsel katkı sağladığını belirterek, Türk araştırmacıların buradaki faaliyetlerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.