İstinye Üniversitesi

Elif Vardar Solak, CEA İngiliz Dili Programı Akreditasyonu Gönüllü Değerlendirici Takımına Kabul Edildi

İstinye Üniversitesi Öğretme ve Öğrenme Merkezi Danışmanlık Birimi Koordinatörü Elif Vardar Solak, CEA Comission on English Language Program Accreditation, CEA İngiliz Dili Programı Akreditasyonu Gönüllü Değerlendirici Takımına Kabul Edildi

Elif Vardar Solak, 2021 yılı Haziran ayından bu yana devam eden üyeliği kapsamında;  2022 Bahar döneminde ABD’de lider denetçilik görev ataması aldı.

İngiliz Dili Programı Akreditasyonu Komisyonu (CEA), ortaöğretim sonrası yoğun İngilizce dil programları ve kurumlarına odaklanan uzmanlaşmış bir akreditasyon kuruluşudur. CEA'nın amacı, programların ve kurumların kabul edilen standartlara uyumlarını gösterebilecekleri, sürekli iyileştirmeyi sürdürebilecekleri ve bunu yaptıkları için takdir edilebilecekleri sistematik bir yaklaşım sağlamaktır. CEA'nın misyonu, dünya çapında İngilizce dil programları ve kurumlarının akreditasyonu yoluyla öğrencilerin çıkarlarını korumanın yanı sıra İngilizce öğretimi ve yönetimi alanında mükemmelliği teşvik etmektir. CEA, sıkı bir düzenli öz değerlendirme ve akran değerlendirmesi süreci yoluyla sürekli program geliştirmeyi teşvik etmek için yaygın olarak kabul edilen standartları ilerleterek misyonunu gerçekleştirir.

CEA, 1999 yılında TESOL görev gücünün tavsiyesi üzerine İngilizce öğretimi ve yönetim uzmanları tarafından kâr amacı gütmeyen bir akreditasyon kuruluşu olarak kuruldu. Eylül 2003'te CEA, ABD Eğitim Sekreteri tarafından İngilizce dil programları ve kurumları için ulusal bir akreditasyon kurumu olarak tanındı. Bu tanınma, CEA'ye ABD'deki İngilizce dil programları ve kurumları için tek uzman akreditasyon kurumu olma ayrıcalığını verdi. 2005 yılından günümüze, Komisyon, İngilizce dil programlarının ve ABD dışındaki okulların akreditasyonunu içerecek şekilde misyonunu genişletti.

CEA, ABD'de ve uluslararası alanda akreditasyon faaliyetleri yürütmektedir. CEA artık her biri CEA Akredite Siteler Dizininde listelenen 300'den fazla program ve kurumu akredite etmektedir.