İstinye Üniversitesi

İstinye Üniversitesi 2023-2024 Akademik Yılına Coşkuyla Başladı

2023-2024 Akademik Yılı Açılış ve Fark Yaratan İstinyeliler Ödül Töreni, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erkan İbiş, Prof. Dr. Ruşen Keleş ve İstinye Üniversitesi akademisyenlerinin katılımıyla 16 Ekim 2023 tarihinde İstinye Üniversitesi Topkapı Kampüsü'nde gerçekleşti.

"Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yaşı" vurgusunun yoğun olarak hissedildiği törende, İstiklal Marşı’nın ardından İstinye Üniversitesi  İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi  Yönetim Bilişim Sistemleri bölümümüzün açılış gün için özel olarak hazırladığı bir çalışmada Atatürk’ün, yapay zekâ kullanılarak hazırlanan ve Cumhuriyet’in yüz yılına dair sözleri ve mesajı içeren ses katılımcılar tarafından dinlendi.

Prof. Dr. Tofigh Allahviranloo'nun icra ettiği renkli piyano resitali sonrasında, Öğrenci Konseyi Başkanı değerli öğrencimiz Mustafa Özaktaş konuşma yaptı.

Rektörümüz Prof. Dr. Erkan İbiş, açılış konuşmasında Üniversitemizin yakın dönemde gerçekleştirdiği eğitim hamleleri, mevcut durum ve gelecek plânlarına dair güncel bilgi ve yorumlarını katılımcılar ile paylaştı.   

Yeni eğitim dönemine girişin ilk anları, törendeki tüm İstinyeliler’in ilgiyle takip ettiği "Cumhuriyet, Atatürk ve Kentleşme" konusunda değerli akademisyen Prof. Dr. Ruşen Keleş'in hazırladığı 'açılış dersi' ile başladı; bu sembolik ders, dönemin ilk dersi olarak katılımcılara ilham verdi.

Törende, 2022-2023 akademik yılında alanlarında öne çıkan ve "Fark Yaratan İstinyeliler"e de ödülleri takdim edildi. Program, “Fark Yaratan İstinyeliler” Ödülünü kazanan İstinye Ailesi üyeleri ile yapılan fotoğraf çekimi ile son buldu.